ΑΘΗΝΑ
11:36
|
03.05.2024
Η απόφαση για το μέλλον του θώκου του γγ της Συμμαχίας, εκκρεμούσε ενόψει της συνόδου στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απόφαση για παράταση της θητείας του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως άλλωστε επιθυμούσαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατέληξαν οι ηγέτες των 31 χωρών-μελών, καθώς η στρατιωτική συμμαχία προσπαθεί να ενισχύσει την Ουκρανία χωρίς να προκαλέσει μεγαλύτερο πόλεμο με τη Ρωσία.

Η απόφαση για το μέλλον του θώκου του γγ της Συμμαχίας, εκκρεμούσε ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου, με πολλά ονόματα να έχουν πέσει στο τραπέζι, αλλά κανένα να μην κρίνεται ικανοποιητικό.

Ο Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, είναι ηγέτης της συμμαχίας από το 2014 και έχει παραταθεί η θητεία του δύο ακόμα φορές.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο γγ του ΝΑΤΟ επισημαίνει τον τιμητικό χαρακτήρα της παράτασης της θητείας του έως την 1η Οκτωβρίου 2024 και συμπληρώνει: «Ο διατλαντικός δεσμός μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής έχει εξασφαλίσει την ελευθερία και την ασφάλειά μας για σχεδόν 75 χρόνια. Σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο, η Συμμαχία μας είναι πιο σημαντική από ποτέ», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα