ΑΘΗΝΑ
18:22
|
27.04.2024
Οι δυο νικητές από την Ελλάδα είναι ανάμεσα σε 38 τιμώμενα πρόσωπα και οργανώσεις τα οποία προέρχονται από τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε..
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους «Ήρωες των Τεμπών» και το «Ref Checkpoint» από την Ελλάδα απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη. Οι δυο νικητές από την Ελλάδα είναι ανάμεσα σε 38 τιμώμενα πρόσωπα και οργανώσεις τα οποία προέρχονται από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την επιλογή που έγινε στις 28 Ιουνίου από την κεντρική επιτροπή του Βραβείου.

Οι Ήρωες των Τεμπών

Η βραβευμένη ομάδα «Οι Ήρωες των Τεμπών» επέβαινε στις 28/02/2023 στο μοιραίο επιβατικό συρμό Intercity 62 που προσέκρουσε σε άλλη αμαξοστοιχία στα Τέμπη και, ενώ και οι ίδιοι ήταν τραυματισμένοι, με κίνδυνο της ζωής τους και αυταπάρνηση βοήθησαν τους συνεπιβάτες τους να βγουν από τα βαγόνια του φλεγόμενου τρένου σώζοντας δεκάδες ζωές.

Ref Checkpoint

Το Ref Checkpoint, του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος-Θετική Φωνή, είναι κέντρο πρόληψης και σεξουαλικής υγείας για πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες στην Αθήνα και παρέχει δωρεάν ενημέρωση, συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικής υγείας στην μητρική γλώσσα των ωφελουμένων ατόμων (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Αραβικά, Ουρντού ή και Φαρσί), ανώνυμη εξέταση για τον HIV και τις ιογενείς ηπατίτιδες, και διασύνδεση των ωφελούμενων ατόμων με το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή με άλλους φορείς και υπηρεσίες.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη αναγνωρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και προωθούν τις κοινές μας αξίες. Απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άτομα, ομάδες, ενώσεις ή οργανώσεις που με τις δράσεις τους προάγουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θεμελιώδη δικαιώματατην αμοιβαία κατανόηση και στενότερη σύνδεση μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών της Ε.Ε. ή τη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας εντός Ε.Ε.. Προτάσεις για υποψηφιότητες για το Βραβείο γίνονται από τους Ευρωβουλευτές, καθώς επίσης από πολίτες, ομάδες πολιτών και οργανώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα