ΑΘΗΝΑ
18:41
|
07.05.2024
Σύμφωνα με τον επανεκλεγέντα Πρωθυπουργό: «Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα; Κάποια στιγμή θα γίνει και… αυτό, γιατί είναι μέρος της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας. Την εκτίμηση αυτή για το κάποιο… μέλλον έκανε ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο δίκτυο Bloomberg.

«Ο γάμος μεταξύ ομοφύλων θα προχωρήσει κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το Bloomberg, αναφέρει ότι θα είναι ένα τεράστιο βήμα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε μια χώρα που διστάζει να προχωρήσει με τον γάμο ομοφύλων. Σημειώνει, ωστόσο, ότι Ελλάδα έκανε άλμα στην κατάταξη της οργάνωσης ILGAEurope σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ευρώπη.

«Η δυναμική για αλλαγή ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2021, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε μια επιτροπή για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη βελτίωση των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ. Έκτοτε έχει εισαγάγει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της άρσης της απαγόρευσης αιμοδοσίας για τους ομοφυλόφιλους άνδρες και τον τερματισμό των λεγόμενων θεραπειών μεταστροφής ανήλικων. Λίγοι περίμεναν ότι θα γινόταν μια τόσο ισχυρή δύναμη αλλαγής», συνεχίζει το πρακτορείο με την αγιογραφία Μητσοτάκη επιλέγοντας να παραλείψει πολιτικές άλλων προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα