ΑΘΗΝΑ
07:23
|
26.06.2024
Η Σύνοδος της Λευκορωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε πως θα προσφέρει φιλοξενία στους μοναχούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε περίπτωση βίαιης έξωσής τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια των ουκρανικών αρχών να εξωθήσουν από το εμβληματικό μοναστήρι της Λαύρας του Κιέβου τους καλόγερους της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και να εγκαταστήσουν εκεί μοναχούς της ιδρυθείσας το 2018-19 Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η διοίκηση του Εθνικού Αποθεματικού Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ ανακοίνωσε τον περιορισμό των ωρών κατά τις οποίες επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο μοναστήρι.

«Από τις 5 Ιουλίου 2023, με πρωτοβουλία του Εθνικού Αποθεματικού Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, η πρόσβαση των επισκεπτών στην Κάτω Λαύρα (Μονή Κιέβου-Πετσέρσκ) θα περιοριστεί. Οι επισκέπτες θα επιτρέπεται να παραμείνουν σε αυτήν την περιοχή από τις 09:00 έως τις 18 :00», αναφέρει η ανακοίνωση.

Χθες πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας παρεμπόδισαν την Επιτροπή του Εθνικού Αποθεματικού Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ να ελέγξει και να σφραγίσει κτίρια του μοναστηριού.

Μέλη της επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού δεν κατάφεραν να σφραγίσουν κανένα από τα κτίρια της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ και τελικά εγκατέλειψαν το έδαφος του μοναστηριού, ανέφερε ανταποκριτής της Ένωσης Ορθόδοξων Δημοσιογράφων (UOJ).

Πριν αποχωρήσουν από το έδαφος της Λαύρας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφεδρείας έγραψαν δήλωση στην αστυνομία για τους «άγνωστους» που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στα κτίρια της μονής.

Μετά την αποχώρηση της επιτροπής, οι άνθρωποι απέκλεισαν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους και επέστρεψαν στην πλατεία, όπου συνέχισαν την προσευχή τους όρθιοι.

Όπως αναφέρει η UOJ, μέλη της επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού κάλεσαν την αστυνομία να «λάβει προληπτικά μέτρα» κατά των ανθρώπων που είχαν αποκλείσει τα κτίρια της Λαύρας.

Όπως αναφέρει το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA, η Σύνοδος της Λευκορωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (BOC) σε χθεσινή δήλωσή της σε σχέση με τις ενέργειες των ουκρανικών αρχών κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δήλωσε ότι, σε περίπτωση βίαιης έξωσής τους από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, οι μοναχοί θα μπορούσαν να βρουν χώρο για περαιτέρω μοναστική ζωή στα μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στη σύγχυση: Λίγες αυτονόητες σκέψεις μπροστά στο αδιανόητο

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα