ΑΘΗΝΑ
00:43
|
02.05.2024
Η κραυγαλέα υποστήριξη στους Ουκρανούς Ναζί θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία των ΗΠΑ, λέει ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επονείδιστη χαρακτήρισε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ουκρανούς Ναζί, ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, σχολιάζοντας, χθες Τρίτη, την επίσκεψη στις ΗΠΑ εκπροσώπων του εθνικιστικού τάγματος Αζόφ και τις συναντήσεις που είχαν στο Καπιτώλιο.

«Δεν μπορεί κανείς να παρακολουθεί αμέτοχος, όταν τιμώνται οι κληρονόμοι του Χίτλερ και του Μπαντέρα στη χώρα που συνέβαλε στην ήττα της φασιστικής Γερμανίας. Πρόκειται για προδοσία στη μνήμη των Αμερικανών που έδωσαν τη ζωή τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η κραυγαλέα υποστήριξη των Ουκρανών Ναζί θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην αμερικανική ιστορία», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ukrainian Students at Stanford (@stanford.ukraine)

«Οι Ουκρανοί τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αμέτρητες θηριωδίες κατά του ρωσικού πληθυσμού στο Ντονμπάς, μιλούν από το βήμα του άλλοτε αξιόπιστου Πανεπιστημίου του Στάνφορντ» πρόσθεσε αναρωτώμενος ρητορικά «ποιο όραμα για τον κόσμο του αύριο θέλουν να εμφυσήσουν στους νέους Αμερικανούς και τους ξένους φοιτητές».

«Το καθήκον της ανθρωπότητας είναι να αντιταχθεί στην εξύμνηση του ναζισμού με όλες του τις δυνάμεις. Προτρέπουμε ακούραστα την Ουάσιγκτον να λύσει αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, ως απάντηση, συναντάμε παράλογες απαγορεύσεις ακόμη και ενόψει αξιομνημόνευτων γεγονότων, όπως η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Spirit of the Elbe», τόνισε ο Αντόνοφ, αναφερόμενος στο μνημείο που στήθηκε στο σημείο του ποταμού Έλβα, όπου οι Σοβιετικοί συναντήθηκαν με τους Αμερικανούς στρατιώτες λίγο πριν το τέλος του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου κόβοντας τη Γερμανία στα δύο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα