ΑΘΗΝΑ
19:51
|
04.05.2024
Η συγκέντρωση έρχεται ως απάντηση στην εκκένωση της δομής στο Λαύριο όπου διέμεναν εδώ και χρόνια πρόσφυγες κυρίως κουρδικής καταγωγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την εκκένωση της δομής στο Λαύριο στην οποία διέμεναν εδώ και χρόνια πρόσφυγες κυρίως κουρδικής καταγωγής που προχώρησαν σήμερα το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας, το Πολιτιστικό Δημοκρατικό Κέντρο Κουρδιστάν καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια σήμερα στις 17.00 το απόγευμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Στις 5.30 σήμερα το πρωί η αστυνομία εκκένωσε με το Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο. Παρουσία εισαγγελέα, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικης μπροστά…. Στρατός ολόκληρος, 300 άτομα σύνολο, ξύπνησαν τους πρόσφυγες, τους συγκέντρωσαν -ούτε τα ρούχα τους δεν πρόλαβαν να πάρουν, τους επιβιβασαν σε πούλμαν και τους πάνε Μαλακάσα» αναφέρει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες του Λαυρίου.

«Έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας βρέθηκαν Κούρδοι που ζουν στην πόλη του Λαυρίου. Κούρδοι από την Αθήνα και από το Πολιτιστικό Δημοκρατικό Κέντρο Κουρδιστάν Αθήνας και αλληλέγγυοι.
Δεν εκκενώθηκε ο καταυλισμός με τα κοντέινερ στη θέση Νεράκι του Λαυρίου, όπου και εκεί μένουν Κούρδοι πρόσφυγες. Δεν εκκενώθηκε το κτίριο που βρίσκεται δίπλα στα δύο κτίρια του Camp όπου ζουν Αφγανοί πρόσφυγες» προσθέτει και συνεχίζει:

«Η αθλιότητα του κράτους και του δημάρχου ήταν τέτοια που είχαν μαζί τους φορτηγά για να μαζέψουν και να πετάξουν τα πράγματα των προσφύγων μετά την αναγκαστική τους εκκένωση.
Αυτό αποτράπηκε και δόθηκε η υπόσχεση πως θα μπορέσουν οι Κούρδοι να μαζέψουν τα πράγματα τους… και τα σύμβολα του Κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος που κοσμούσαν το Camp (σημαίες, πανό, φωτογραφίες των μαρτύρων του Κουρδικού αγώνα, πορτρέτα του Αμπντουλαχ Οτσαλαν).

Από το 2017 το ελληνικό κράτος θέλει να αδειάσει το Camp στο Λαύριο. Τον Αύγουστο του 2017 δεν είχε πάει η αστυνομία, όμως προσπάθησαν να διώξουν τους Κούρδους πρόσφυγες με εκβιασμό. Είχε αποχωρήσει ο Ερυθρός Σταυρός που στήριζε το Κέντρο, σταμάτησε η τροφοδοσία και κάθε στήριξη από το κράτος. Οι Κούρδοι δεν λύγισαν. Με δικά τους μέσα, με την αλληλεγγύη των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων και των πολιτών άντεξαν 6 χρόνια. Το Κέντρο Φιλοξενίας Πολιτικών Προσφύγων Λαυρίου μετατράπηκε από τον Αύγουστο του 2017 σε ένα κατειλημμένο / αυτοδιαχειριζομενο Camp.

Η νεα κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει το χατίρι του Ερντογαν. Αποφάσισε να κλείσει το συγκεκριμένο Camp, το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια “άντρο των τρομοκρατών του PKK.
Ευτυχισμένος είναι και ο δήμαρχος Λαυρεωτικης που εδώ και χρόνια κάνει ο,τι μπορεί για να διώξει τους Κούρδους πρόσφυγες και να “αξιοποιήσει” το κτίριο.

Οι Κούρδοι πρόσφυγες δεν είναι μόνοι. Η αλληλεγγύη μας συνεχίζεται. Στηρίζουμε τον αγώνα τους.

Η βιασύνη του κράτους να ολοκληρώσει το έργο του ήταν μεγάλη. Κούρδοι πρόσφυγες που θα έφευγαν για δουλειά είχαν ξυπνήσει, είχαν κόψει ένα καρπούζι… και τους μάζεψαν και αυτούς άρον – άρον. Το κομμένο καρπούζι έμεινε στο τραπέζι (δείτε το βίντεο).

Θα ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη που θα υπάρχει. Αναμένουμε τις αποφάσεις των Κούρδων πολιτικών προσφύγων και του Πολιτιστικού Δημοκρατικού Κέντρου Κουρδιστάν

Σήμερα στις 5.00 μ.μ. το Πολιτιστικό Δημοκρατικό Κέντρο Κουρδιστάν καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα