ΑΘΗΝΑ
11:57
|
06.05.2024
Οργανώσεις ζητούν αυστηρότερα μέτρα προστασίας των ιπποειδών που σέρνουν μέσα στο καλοκαίρι άμαξες σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατέρρευσε και πέθανε σήμερα σε δρόμο της Κέρκυρας άλογο που έσερνε τουριστική άμαξα.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου του αλόγου και αναμένεται πόρισμα αρμόδιου κτηνιάτρου. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει προανάκριση για το περιστατικό, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του συμβάντος.

Φιλοζωικές οργανώσεις παρενέβησαν με αφορμή το περιστατικό και ζήτησαν τη λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας για τα ιπποειδή, που σέρνουν μέσα στο καλοκαίρι τουριστικές άμαξες σε πολλά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Επισημαίνεται ότι η οδηγία που έχει δοθεί στους αμαξηλάτες, για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, αναφέρει ότι τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού, δεν επιτρέπεται να κινούνται οι άμαξες από τις 13:00 έως τις 17:00 και σε καμία περίπτωση, με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα, τις ώρες εκείνες τα ζώα θα πρέπει να μη βρίσκονται πάνω στη διαδρομή τους, αλλά να αναπαύονται σε σκιερά και δροσερά μέρη.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται αυτή η οδηγία ίσως να μην είναι αρκετή.

«Στην διαβούλευση του καινοτόμου φωνάζαμε για τα ιπποειδή.
Μας έλεγαν τρελούς, υποστήριζαν ότι ο νόμος τα καλύπτει και μας κατηγόρησαν πως πολεμάμε τον νόμο και την Κυβέρνηση. Μας στοχοποίησαν, εκπομπές μας έφτυσαν, εμεις όμως είμαστε ακόμα εδώ και θα φωνάζουμε. Κι όχι μόνο θα φωνάζουμε αλλά θα καταφέρουμε να τα προστατεύσουμε», σημειώνει σε ανάρτησή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις».

«Όσοι ανεβαίνετε σε άμαξα με 38 βαθμούς σας έχουμε νέα: η Σταχτοπούτα πέθανε», καταλήγει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα