ΑΘΗΝΑ
01:51
|
03.05.2024
Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε τετραώροφη πολυκατοικία καταστρέφοντας περίπου 60 διαμερίσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, όταν ρωσικός πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην πολιτική υποδομή της πόλης από την έναρξη των επιχειρήσεων πριν 16 μήνες.

Ο δήμαρχος της πόλης Αντρέι Σαντοβίι, ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram ότι οι διασώστες εργάζονται για «να καθαρίσουν τα συντρίμμια και να ανασύρουν όλους τους νεκρούς» από την επίθεση που κατέστρεψε περίπου 60 διαμερίσματα και 50 αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον δρόμο μπροστά από το συγκρότημα κατοικιών.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νωρίς το πρωί, την επίθεση εναντίον υποσχόμενος μια «ισχυρή» απάντηση «στον εχθρό».

Οι αναφορές για ζημιές και θανάτους αμάχων στην Λβιβ ακολούθησαν προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές σε όλη την Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες και αναφορές για πυραύλους Κρουζ που εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Η Ουκρανία ενίσχυσε πρόσφατα τα συστήματα αεράμυνας της με όπλα που προμήθευσε η Δύση και ο αριθμός των ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πλήττουν τις υποδομές της έχουν μειωθεί.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των αεροπορικών δυνάμεων της Ουκρανίας, Γιούρι Ιγκνάτ, δήλωσε πρόσφατα ότι τα νέα συστήματα αεράμυνας εξακολουθούν να είναι ανεπαρκή για να καλύψουν ολόκληρη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα