ΑΘΗΝΑ
16:27
|
03.05.2024
Eίναι στην Αγία Πετρούπολη. Δεν είναι στη Λευκορωσία», είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος για τον αρχηγό της Wagner. Έφοδος της FSB σε έπαυλη του Πριγκόζιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν– ο οποίος ηγήθηκε μιας βραχύβιας ένοπλης ανταρσίας τον περασμένο μήνα – βρίσκεται στη Ρωσία, λέει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η τοποθεσία που βρίσκεται ο Πριγκόζιν αποτελεί ένα μυστήριο από τότε που εθεάθη στη νότια Ρωσία κατά τη διάρκεια της ανταρσίας εναντίον της ηγεσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της ανταρσίας, οι κατηγορίες εναντίον του Πριγκόζιν αποσύρθηκαν και έπρεπε να του επιτραπεί να μετακομίσει στη Λευκορωσία.

Ο Λουκασένκο βοήθησε στη διαμεσολάβηση της συμφωνίας για τον τερματισμό της ανταρσίας. Ο Πριγκόζιν επρόκειτο να μετακομίσει στη Λευκορωσία και ο Λουκασένκο είχε ανακοινώσει στις 27 Ιουνίου ότι ο αρχηγός της Wagner είχε φτάσει στη χώρα του.

Την Πέμπτη, ο Λευκορώσος ηγέτης είπε στους δημοσιογράφους: «Όσον αφορά τον Πριγκόζιν, είναι στην Αγία Πετρούπολη. Δεν είναι στη Λευκορωσία». Ο Λουκασένκο πρόσθεσε ότι τα στρατεύματα της Wagner εξακολουθούν να βρίσκονται στα στρατόπεδά τους, χωρίς να διευκρινίζει την τοποθεσία.

Οι δηλώσεις του Λουκασένκο ήρθαν μετά από αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης ότι ο Πριγκόζιν εντοπίστηκε στην Αγία Πετρούπολη, με την παρουσία του στη δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική πόλη να θεωρείται ως μέρος συμφωνιών που του επιτρέπουν να οριστικοποιήσει τις υποθέσεις του εκεί.

Να σημειωθεί ότι μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ εικόνες από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη από μέλη της ρωσικής FSB.

Στις φωτογραφίες αυτές, που φαίνεται πως έχουν τραβηχτεί από τις δυνάμεις της τάξης και δημοσιεύθηκαν ξαφνικά σε δημόσια και ιδιωτικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εικονίζεται μια μεγάλη και πολυτελής κατοικία, με ένα ελικόπτερο να σταθμεύει στον κήπο.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες αυτές, οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης στη διάρκεια της έρευνάς τους δεσμίδες δολαρίων και ρουβλίων, ράβδους χρυσού, πολυάριθμα όπλα, αλλά επίσης διαβατήρια με διαφορετικά ονόματα και μια ντουλάπα γεμάτη περούκες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα