ΑΘΗΝΑ
05:25
|
28.04.2024
Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό ύψους 25 μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στο νότιο Μεξικό νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 19, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους.

Το λεωφορείο, που ταξίδευε από την Πόλη του Μεξικού μέσω της νότιας πολιτείας Οαχάκα, συνετρίβη γύρω στις 6:30 π.μ. όταν ο οδηγός πιστεύεται ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην πόλη Μαγκνταλένα Πενιάσκο, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτειακής κυβέρνησης στην Οαχάκα, ο Χεσούς Ρομέρο.

Ο οδηγός «κατά τα φαινόμενα έχασε τον έλεγχο» του οχήματος, που «έπεσε σε γκρεμό 25 μέτρων βάθους», δήλωσε ο Ρομέρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι αριθμοί που έχουμε, 12 ώρες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων διάσωσης, είναι 29 νεκροί και 19 τραυματίες», είπε τηλεφωνικά ο εισαγγελέας της πολιτείας, ο Μπερνάρντο Ροδρίγκες Αλαμίγια, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διευκρίνισε πως τα θύματα είναι 15 γυναίκες, δύο εκ των οποίων υπέκυψαν σε νοσοκομείο όπου τους προσφέρονταν φροντίδες, 13 άνδρες και ένα παιδί.

Σύμφωνα με την πολιτική προστασία, τουλάχιστον έξι από τους τραυματίες δεν είχαν τις αισθήσεις τους όταν διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Ο εισαγγελέας Ροδρίγκες Αλαμίγια διευκρίνισε πως διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, προσθέτοντας πως τα πρώτα στοιχεία υπέδειξαν πως υπήρξε «μηχανική βλάβη».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το λεωφορείο αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα και βγήκε από τον δρόμο στο τέλος στροφής.

«Μας θλίβει βαθιά το δυστύχημα στη Μαγκνταλένα Πενιάσκο», ανέφερε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ο κυβερνήτης στην Οαχάκα, ο Σαλομόν Χάρα.

Εξέφρασε τα «συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που απεβίωσαν».

Η Οαχάκα είναι προορισμός ο οποίος προσελκύει πολλούς τουρίστες, καθώς είναι κάτι σαν μινιατούρα όλης της χώρας, με τις παραλίες της, τις παραδόσεις φυλών αυτοχθόνων, την ομώνυμη πρωτεύουσα -από τις ομορφότερες αποικιακές πόλεις του Μεξικού- και τον προϊσπανικό αρχαιολογικό χώρο Μόντε Αλμπάν.

Ταυτόχρονα όμως η πολιτεία αυτή είναι από τις φτωχότερες της χώρας, πυρήνας πολλών Μεξικανών μεταναστών στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα