ΑΘΗΝΑ
05:23
|
04.05.2024
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα από 23 έως 28 Ιουλίου και θα επηρεάσουν όλους τους κλάδους των εργαζομένων του Μετρό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το προσωπικό του Μετρό του Λονδίνου θα πραγματοποιήσει απεργία από τις 23 έως τις 28 Ιουλίου σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τις συντάξεις, τις περικοπές θέσεων εργασίας και τις συνθήκες εργασίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το συνδικάτο RMT.

Πάνω από 10.000 εργαζόμενοι έχουν ψηφίσει για απεργία, αλλά οι δράσεις θα επηρεάσουν διαφορετικά τμήματα του δικτύου του Μετρό, ενώ θα απεργήσουν διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων σε διαφορετικές ημέρες, δήλωσε εκπρόσωπος της RMT.

«Αυτή η εβδομάδα απεργίακής δράσης θα κλείσει το μετρό του Λονδίνου και θα δείξει πόσο σημαντικό είναι το έργο των μελών μας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του RMT Μικ Λιντς σε δήλωση.

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων σε όλη τη Βρετανία έχουν πραγματοποιήσει αρκετές απεργίες από το περασμένο καλοκαίρι, όπως χιλιάδες εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους και επαγγέλματα, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός ωθεί τις απαιτήσεις για καλύτερες αμοιβές.

«Είμαστε απογοητευμένοι που η RMT ανακοίνωσε απεργία για αυτό το φάσμα θεμάτων που προσπαθούσαμε να συζητήσουμε ανοιχτά μαζί τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Transport for London, Γκλιν Μπάρτον.

«Προτρέπουμε το συνδικάτο να επανεξετάσει και να συνεργαστεί μαζί μας για να συζητήσουμε τα ζητήματα και να επιδιώξουμε λύση», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα