ΑΘΗΝΑ
14:04
|
03.05.2024
Η δολοφονική επιδρομή σε σπίτι στη Ναμπλούς έρχεται δύο ημέρες μετά την «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Παλαιστίνιοι νεαροί σκοτώθηκαν μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στην κατεχόμενη πόλη της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με ορισμένους ντόπιους να την περιγράφουν ως «εισβολή» που οδήγησε στον θάνατο του Hamza Maqbool και του Khairi Shaheen.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισελήνος ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα πληρώματα της «μετέφεραν τα πτώματα δύο μαρτύρων από την Παλιά Πόλη της Ναμπλούς».

Οι ισραηλινές δυνάμεις απέκλεισαν ένα σπίτι προτού πυροβολήσουν θανάσιμα τους άνδρες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι άνδρες θεωρούνταν ύποπτοι για επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον της αστυνομίας αυτή την εβδομάδα.

Τρεις άλλοι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν επίσης, αναφέρουν πηγές.

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Anadolu ότι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Παλιά Πόλη της Ναμπλούς, πυροδοτώντας συγκρούσεις με Παλαιστίνιους ένοπλους.

Αυτοί οι μάρτυρες είδαν επίσης ισραηλινές στρατιωτικές ενισχύσεις να εισέρχονται στην πόλη από την οδό Al-Quds προς την Παλιά Πόλη.

Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από δύο ημέρες μετά την «αντιτρομοκρατική» επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν όπου σκοτώθηκαν 12 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 140, εκ των οποίων οι 30 σοβαρά.

Η επιχείρηση των κατοχικών δυνάμεων, η οποία ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό που έμεινε σε ερείπια και γκρεμισμένα καταλύματα, ήταν η μεγαλύτερη στη Δυτική Όχθη εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές επιδρομές και δολοφονίες Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ιούνιο του 2021 σε μια προσπάθεια να καταστείλει μια αυξανόμενη ένοπλη αντίσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα