ΑΘΗΝΑ
23:31
|
30.04.2024
Σε κάποιες περιπτώσεις, ο οφειλέτης συνταξιούχος δεν θα λαμβάνει καθόλου σύνταξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Nα αυξήσουν δίκαια τους μισθούς των εργαζομένων ώστε να απολαύσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από την ανάπτυξη της εθνικής  οικονομίας», κάλεσε τις επιχειρήσεις ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής. 


Παράλληλα, προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εργασίας, ειδικό σχέδιο δράσης για την υγεία και ασφάλεια και επαναφορά των μισθολογικών τριετιών σε περίπου ενάμισι έτος, με την υποχώρηση της ανεργίας κάτω από το 10%.


Σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε:


– Την κατάργηση της παρακράτησης 30% από την σύνταξη για όσους συνταξιούχους επιλέγουν να εργαστούν.

– Ειδική μέριμνα για ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι οφείλουν περισσότερα από 20.000 ευρώ και δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, καθώς και -νέα νομοθετική παρέμβαση για το ασφαλιστικό έως το τέλος Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά στην κατάργηση του «πέναλτι» του 30% στην σύνταξη όσων επιλέγουν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας, θα παρακρατείται μόνο ένα ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών με βάση το μεικτό εισόδημα που θα λαμβάνουν (αποκλειστικά από την εργασία) από 10 -15% , ενώ ο συντελεστής υπολογισμού της κράτησης θα είναι αναλογικός με βάση τις ημέρες απασχόλησης.
Η σύνταξή θα καταβάλλεται αυτούσια, χωρίς περικοπή.


Ως προς την συνταξιοδότηση των ελευθέρων επαγγελματιών με χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία -σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο  που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας- η σύνταξη για χρέη έως και ένα ύψος (το οποίο θα προσδιοριστεί), θα εκδίδεται κανονικά. 


Στη συνέχεια θα συμψηφίζεται με την οφειλή, έως ότου αυτή μειωθεί στα 20.000 ευρώ και μετά θα καταβάλλεται στους συνταξιούχους, με  παρακράτηση σε έως 60 δόσεις, όπως ισχύει σήμερα. 


Ωστόσο, στην πράξη,  ο οφειλέτης συνταξιούχος για σημαντικάόδεν θα λαμβάνει καθόλου σύνταξη μέχρι η οφειλή του να υποχωρήσει από το ποσό των  20.000 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα