ΑΘΗΝΑ
10:55
|
04.05.2024
Δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους χωριών στην περιοχή. Συνελήφθη 75χρονος που «κάπνιζε» τα μελίσσια του στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη της πυροσβεστικής ρίχτηκαν με το πρώτο φως της ημέρας κερδίζοντας πόντους στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι της Εύβοιας σε δασική έκταση με πουρνάρια και χόρτα στην περιοχή Μηλάκι. Αν και η φωτιά εξακολουθεί να κατακαίει δασική έκταση και δεν έχει οριοθετηθεί, θετικό είναι το γεγονός πως στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για τη φωτιά, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, συνελήφθη 75χρονος ο οποίος «κάπνιζε» τα μελίσσια του στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά. Μάλιστα, ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο έκανε κύκλο, αγκαλιάζοντας ολόκληρο το βουνό με χαμηλή βλάστηση. Αρχικά κατευθύνθηκε προς τα νταμάρια που υπάρχουν στην περιοχή, ωστόσο βρήκε διέξοδο προς τον Προφήτη Ηλία παρά το γεγονός ότι βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούσαν μέσα στο σκοτάδι να ανοίξουν ζώνες για να μπορέσουν να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες κοντά στο μέτωπο.   Παρά τους αρχικούς φόβους για πιθανότητα επέκτασης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ και ΑΓΕΤ Ηρακλής, τέτοια απειλή δεν υπήρξε, ενώ δεν κινδύνευσαν και κατοικημένες περιοχές.

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ειδικότερα στο χωριό Καλέντζι με το μέτωπο της φωτιάς να κινείται με κατεύθυνση προς τα σπίτια, ωστόσο απέχει αρκετά και δεν κινδυνεύει άμεσα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί σε επίκαιρα σημεία ώστε να αποτρέψουν τις φλόγες από το να πλησιάσουν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 87 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα ενώ έχουν διατεθεί και δεκάδες υδροφόρες από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου και την περιφέρεια Στερεάς όπως και βαριά χωματουργικά μηχανήματα που μέσα στη νύχτα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Νίκο Μπαράκο «δίνεται μία μεγάλη μάχη να συγκρατηθούν οι φλόγες που πήραν μεγάλη έκταση. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα για να τελειώσει ο εφιάλτης, αφού στην περιοχή δεν υπάρχουν προσβάσεις. Μέσα στη νύχτα δημιουργήθηκαν ορισμένες με βαριά μηχανήματα που συγκράτησαν το μέτωπό της φωτιάς και απέτρεψαν την καταστροφική του πορεία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα