ΑΘΗΝΑ
12:05
|
22.05.2024
Χιλιάδες Ιορδανοί συμμετείχαν σε μια μαζική διαδήλωση που οργανώθηκε μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Αμμάν για την υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες Ιορδανοί συμμετείχαν σε μια μαζική διαδήλωση που οργανώθηκε μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Αμμάν για την υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης, ανέφερε το Quds Press.

Πολλά πολιτικά, φατριακά και κοινωνικά σώματα συμμετείχαν στη διαδήλωση που οργανώθηκε για να σηματοδοτήσει τη νίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης και τον προσφυγικό της καταυλισμό.

Οι συμμετέχοντες φώναζαν για να υποστηρίξουν την Τζενίν: «Τζενίν, το προπύργιο των Λιονταριών… Η Τζενίν έχει τους πεισματάρους μαχητές… Η Τζενίν δεν υποκύπτει στην κατοχή».

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη χαρά και την ευτυχία τους για τη νίκη που πέτυχε η Παλαιστινιακή αντίσταση ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Την ίδια στιγμή, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην παλαιστινιακή αντίσταση σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ναμπλούς, η οποία έχει δεχτεί ισραηλινές κατοχικές επιθέσεις στην ίδια κλίμακα με την Τζενίν.

Ο ανώτερος ηγέτης του Ισλαμικού Κινήματος στην Ιορδανία Μοχάμαντ Ικτισάτ εξέφρασε ότι: «Η παλαιστινιακή υπόθεση περνάει επικίνδυνες και αποφασιστικές στιγμές καθώς ο σιωνιστής εχθρός αυξάνει τον ιουδαϊσμό, την οικοδόμηση οικισμών, ξεριζώνει δέντρα και εκτοπίζει Παλαιστίνιους».

Ο Ικτισάτ δήλωσε ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι και οι ιεροί τους τόποι «βρίσκονται αντιμέτωποι με σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις» και η μόνη πλευρά που τους υπερασπίζεται είναι «οι ταξιαρχίες της Παλαιστινιακής αντίστασης».

Ο Ικτισάτ κάλεσε τα αραβικά και μουσουλμανικά έθνη να υπερασπιστούν τις ευθύνες τους για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στη μοιραία μάχη μέσω της οποίας η ισραηλινή κατοχή σχεδιάζει να εξαφανίσει τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

Και κατέληξε: «Γιατί ο κόσμος μένει σιωπηλός για τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων; Πότε ο κόσμος, οι μουσουλμάνοι και οι Άραβες θα αναλάβουν δράση και θα σταματήσουν τις σιωνιστικές ισραηλινές επιθέσεις;»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδήλωση για την Παλαιστίνη με τη συμμετοχή διωκόμενου αγωνιστή

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: Κανένα έργο στην πλατεία Εξαρχείων

Τεχεράνη: Χιλιάδες Ιρανοί αποχαιρετούν τον Εμπραχίμ Ραϊσί

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα