ΑΘΗΝΑ
11:19
|
11.05.2024
Ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης έξω από τη Λάρισα νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης έξω από τη Λάρισα νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το onlarissa.gr αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου με τον οδηγό ωστόσο να μη σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα, και μετά τη Λάρισα περασε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ενώ τον καταδίωκαν περιπολικά. Έξω από το χωρίο Μοσχωχώρι έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα, προσπαθώντας να διαφύγει πεζός.

Τελικά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, αστυνομικός έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά». Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Η ΕΛ.ΑΣ αναμένει την απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική διερεύνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση(;) στο Χάρκοβο: Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Καταγγελία για κατάχρηση της πλατείας Εξαρχείων από τον ΟΠΑΠ

Συλλήψεις σε ΜΙΤ και Πανεπιστήμιο Πενσιλβανίας για φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις

Ισπανία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στις Βαλεαρίδες νήσους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα