ΑΘΗΝΑ
10:02
|
27.04.2024
Ο Τζο Μπάιντεν είπε στον Σι Τζινπίνγκ. μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν. να «είναι προσεκτικός», επειδή το Πεκίνο βασίζεται σε δυτικές επενδύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν να «είναι προσεκτικός» επειδή το Πεκίνο βασίζεται σε δυτικές επενδύσεις, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξης στο CNN, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Είπα: Αυτό δεν είναι απειλή. Πρόκειται για μια παρατήρηση», είπε ο Μπάιντεν.

«Από τότε που η Ρωσία μπήκε στην Ουκρανία, 600 αμερικανικές εταιρείες αποχώρησαν από τη Ρωσία. Και μου είπατε ότι η οικονομία σας εξαρτάται από επενδύσεις από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και να είστε προσεκτικοί. Να είστε προσεκτικοί.»

Ο Πούτιν και ο Σι πραγματοποίησαν διήμερες συνομιλίες τον Μάρτιο με θερμά λόγια φιλίας μεταξύ Κίνας και Ρωσίας και κοινή κριτική στη Δύση, αλλά χωρίς σημάδια διπλωματικής εξέλιξης για την Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες συμμετείχαν επίσης σε μια εικονική σύνοδο κορυφής νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Υπάρχουν αυξημένες εντάσεις και απαισιοδοξία στη σχέση ΗΠΑ-Κίνας για θέματα εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν, του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, των αυξανόμενων απαγορεύσεων εξαγωγών των ΗΠΑ σε προηγμένες τεχνολογίες και των βιομηχανικών πολιτικών της Κίνας.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν συνέχιζε την επίσκεψή της στην Κίνα το Σάββατο.

Ερωτηθείς ποια ήταν η απάντηση του Σι, ο Μπάιντεν απάντησε: «Άκουσε και δεν… λογομάχησε. Και αν προσέξετε, δεν έχει μιλήσει πλήρως για τη Ρωσία».

«Λοιπόν, νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα