ΑΘΗΝΑ
10:10
|
04.05.2024
Μετά τη χρήση τους από διαδηλωτές στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέτρα της, ενόψει της εθνικής γιορτής της 14ης Ιουλίου, παίρνει η γαλλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν σκηνές όπως αυτές που έζησε το Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις το τελευταίο διάστημα, με διαδηλωτές να στέλνουν βροχή πυροτεχνημάτων στις δυνάμεις της αστυνομίας.

Μετά τις ταραχές που πυροδοτήθηκαν στη Γαλλία από την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό κατά τη διάρκεια των οποίων τα πυροτεχνήματα μετατράπηκαν σε «όπλο» στα χέρια των διαδηλωτών, το κυβερνητικό διάταγμα που εκδόθηκε απαγορεύει την πώληση, την κατοχή και τη μεταφορά τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των εθνικών εορτών της 14ης Ιουλίου.

Η απαγόρευση δεν επεκτείνεται σε επαγγελματίες ή δήμους που διοργανώνουν παραδοσιακά εκδηλώσεις μ επυροτεχνήματα για τους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης.

Ανησυχώντας για πιθανή αναζωπύρωση βίαιων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien το Σάββατο ότι η κυβέρνηση θα αναπτύξει «τεράστια μέσα για την προστασία των Γάλλων» κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής.

Το Σάββατο, χιλιάδες Γάλλοι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο του Παρισιού κατά της αστυνομικής βίας. Σχεδόν 30 διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης Μασσαλίας και του Στρασβούργου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα