ΑΘΗΝΑ
03:25
|
02.05.2024
Δηλώσεις του επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, ενώ η Ρωσία καταρρίπτει πυραύλους στην περιοχή και στο Ροστόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν χρειάζονται την Κριμαία. Δεν θα την έχουν ποτέ την Κριμαία», δήλωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας, Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ υποστηρίζοντας ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν ενδιαφέρεται για την περιοχή, ούτε έχει κάποιο σχέδιο για αυτή, αλλά ότι η όλη η ρητορική του είναι μέρος μιας ιδεολογικής προπαγανδιστικής εκστρατείας.  

Δεν χρειάζονται την Κριμαία. Δεν θα έχουν ποτέ την Κριμαία. Είναι το έδαφος που έχασαν μια για πάντα, το έδαφος που δεν τους ανήκε ποτέ εξαρχής. Είναι απλώς ένα μέρος μιας μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης Δεν έχουν σχέδια να επιστρέψουν την Κριμαία, είπε στο κανάλι Soloviev.Live το Σάββατο 8/7 ο Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ και πρόσθεσε:  Όλη αυτή η ρητορική στοχεύει στην αύξηση των διακυβεύσεων για τις επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αργά ή γρήγορα.

Σύμφωνα με τον του επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας το ίδιο ισχύει και για τις δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Η Ρωσία κατέρριψε πυραύλους στην Κριμαία και την περιοχή Ροστόφ

Στο μεταξύ τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν σήμερα Κυριακή 9/7 δύο πυραύλους: έναν από την προσαρτηθείσα χερσόνησο της Κριμαίας και έναν άλλο από τη νότια περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας που επίσης συνορεύει με την Ουκρανία.

Ένας πύραυλος τύπου Κρουζ καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη Κερτς στη χερσόνησο της Κριμαίας, χωρίς να προκληθούν ζημιές ή θύματα, έγραψε ο διορισμένος από την Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Δεν διευκρίνισε ωστόσο από πού είχε εκτοξευθεί ο πύραυλος.

Η Κριμαία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, αλλά αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της Ουκρανίας.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας που συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική ενδοχώρα αποκαταστάθηκε μετά από μια προφανή διακοπή. Δεν δόθηκε κανένας λόγος για τη διακοπή της κυκλοφορίας. Σε ένα άλλο περιστατικό, η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε έναν ουκρανικό πύραυλο στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας, δήλωσε ο κυβερνήτης Βασίλι Γκόλουμπεφ στο Telegram.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα