ΑΘΗΝΑ
15:24
|
27.04.2024
Ο μη κατονομαζόμενος ακόμα παρουσιαστής τέθηκε εκτός καναλιού ενώ η κυβέρνηση χαρακτήρισε τις καταγγελίες «βαθιά ανησυχητικές».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός υπηρεσίας και καναλιού έχει τεθεί γνωστός, μη κατονομαζόμενος παρουσιαστής του BBC μετά από καταγγελία ότι έδινε χρήματα σε ανήλικο άτομο με αντάλλαγμα φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάσημος παρουσιαστής φέρεται να έδωσε το ποσό των 35.000 λιρών σε διάστημα τριών ετών σε ανήλικη με αντάλλαγμα σεξουαλικές φωτογραφίες της ενώ γνώριζε ότι η ίδια χρησιμοποιούσε τη ροή των χρημάτων του για την αγορά και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Λούσι Φρέιζερ θα έχει επείγουσες συνομιλίες με τον γενικό διευθυντή του BBC μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Σε ανακοίνωσή του, το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού χαρακτήρισε τις καταγγελίες «βαθιά ανησυχητικές». Ούτε ο κατηγορούμενος ούτε η νεαρή κοπέλα, η οποία, όπως αναφέρεται, ήταν 17 ετών όταν άρχισαν οι πληρωμές, δεν κατονομάζονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Από την πλευρά του ο βρετανικός οργανισμός ανακοίνωσε ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά» τις καταγγελίες.

Το BBC λαμβάνει σοβαρά υπόψη του οποιουσδήποτε ισχυρισμούς και έχουμε ισχυρές εσωτερικές διαδικασίες για να αντιμετωπίσουμε προληπτικά τέτοιους ισχυρισμούς. Πρόκειται για ένα περίπλοκο και ταχέως εξελισσόμενο σύνολο περιστάσεων και το BBC εργάζεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αποδείξει τα γεγονότα προκειμένου να ενημερώσει σωστά τα κατάλληλα επόμενα βήματα. Είναι σημαντικό αυτά τα θέματα να αντιμετωπίζονται δίκαια και με προσοχή. Είμαστε ξεκάθαροι ότι εάν – σε οποιοδήποτε σημείο – έρθουν στο φως ή μας παρασχεθούν νέες πληροφορίες, θα ληφθούν κατάλληλα μέτρα και θα παρακολουθηθεί ενεργά. Το BBC ενημερώθηκε για πρώτη φορά για μια καταγγελία τον Μάιο. Νέες καταγγελίες μας υποβλήθηκαν την Πέμπτη διαφορετικής φύσεως και εκτός από τις δικές μας έρευνες ήρθαμε σε επαφή και με εξωτερικές αρχές, σύμφωνα με τα πρωτόκολλά μας.

Γνωστά… στελέχη του BBC έσπευσαν να δηλώσου αθώοι. Ο Ράιλαν Κλαρκ, για παράδειγμα, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει γυρίσματα στο εξωτερικό για το BBC, έγραψε στο Twitter: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί τα ονόματά μου κυκλοφορούν, αλλά είναι αυτή η ιστορία στην Sun- δεν είμαι εγώ μωρό μου. Αυτή τη στιγμή γυρίζω μια εκπομπή στην Ιταλία για το BBC, οπότε βγάλτε το όνομά μου από τα στόματά σας».

Εν τω μεταξύ, ο Τζέρεμι Βάιν αρνήθηκε επίσης ότι ήταν ο εν λόγω ραδιοτηλεοπτικός. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Απλώς για να πω ότι ανυπομονώ πολύ να φιλοξενήσω τη ραδιοφωνική μου εκπομπή τη Δευτέρα – όποιος κι αν είναι ο «παρουσιαστής του BBC» στις ειδήσεις, έχω το ίδιο μήνυμα για εσάς που έκανε ο Rylan νωρίτερα: σίγουρα δεν είναι μου.

Ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε στο Twitter: «Λυπάμαι που απογοητεύω τους haters μου, αλλά δεν είμαι εγώ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα