ΑΘΗΝΑ
14:59
|
05.05.2024
Συνολικά πάνω από 300 άνθρωποι αγνοούνται, με τους περισσότερους να βρίσκονται στο σκάφος που χάθηκαν τα ίχνη του στις 27 Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισπανοί διασώστες επιχειρούν έρευνες στα νερά των Καναρίων Νήσων για μια βάρκα που μετέφερε τουλάχιστον 200 Αφρικανούς μετανάστες που χάθηκαν πριν από περισσότερο από μια εβδομάδα.

Η ομάδα βοήθειας Walking Borders λέει ότι το αλιευτικό σκάφος απέπλευσε από το Καφουντίν, μια παραλιακή πόλη στη νότια Σενεγάλη που απέχει περίπου 1.700 χιλιόμετρα (1.057 μίλια) από την Τενερίφη.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι πολλά παιδιά βρίσκονται στο πλοίο, αναφέρει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe. Αναφέρεται επίσης ότι αγνοούνται δύο παρόμοια σκάφη που μετέφεραν δεκάδες ακόμη ανθρώπους.

Η ναυτική υπηρεσία διάσωσης της Ισπανίας είπε στην Efe ότι ένα αεροπλάνο είχε συμμετάσχει στις έρευνες.

Το σκάφος με 200 επιβαίνοντες αναχώρησε από το Καφουντίν στις 27 Ιουνίου, με κατεύθυνση τα Κανάρια Νησιά.

Υπάρχουν λίγες λεπτομέρειες για τα άλλα δύο σκάφη, ωστόσο η Χελένα Μαλένο της Walking Borders ανέφερε ότι το ένα έχει περίπου 65 επιβαίνοντες και το άλλο έως 60. Αυτό θα φέρει τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που αγνοούνται από τα τρία σκάφη σε περισσότερα από 300.

Η είδηση έρχεται μόλις εβδομάδες αφότου η Ευρώπη είδε ένα από τα χειρότερα ναυάγια μεταναστών της στη Μεσόγειο, όταν ένα σκάφος με εκατοντάδες ανθρώπους βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Τουλάχιστον 78 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι πνίγηκαν, αλλά τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) ανέφεραν ότι έως και 500 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το ταξίδι από τη Δυτική Αφρική προς τα Κανάρια Νησιά είναι από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για τους μετανάστες, κυρίως επειδή συνήθως πλέουν με απλές αλιευτικές βάρκες που ανατρέπονται εύκολα από τα ισχυρά ρεύματα του Ατλαντικού.

Πέρυσι τουλάχιστον 559 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσουν στα ισπανικά νησιά, αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ. Ο αριθμός των νεκρών για το 2021 ήταν 1.126.

Ο ΔΟΜ επικαλείται το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ότι 15.682 άτομα έφτασαν παράτυπα στα Κανάρια Νησιά το 2022, μείωση 30% σε σύγκριση με το 2021.

«Παρά τη μείωση από έτος σε έτος, οι ροές κατά μήκος αυτής της επικίνδυνης διαδρομής από το 2020 παραμένουν υψηλές σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια», λέει ο ΔΟΜ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα