ΑΘΗΝΑ
16:06
|
09.05.2024
Το Δελχί ζει τον πιο βροχερό Ιούλιο εδώ και δεκαετίες – Δύσκολη η πρόβλεψη και για τις επόμενες ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τουλάχιστον 22 ανέρχονται τα έως τώρα θύματα από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη βόρεια Ινδία και προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες, την ώρα που το Δελχί βιώνει τις μεγαλύτερες βροχοπτώσεις εδώ και δεκαετίες.

Οι αρχές προχώρησαν στην απόφαση να κλείσουν τα σχολεία της πρωτεύουσας ενώ οι αρχές στις πολιτείες των Ιμαλαΐων Χιματσάλ Πραντές και Ουταραχάντ ζήτησαν από τους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους αν δεν είναι απαραίτητο.

Τα περισσότερα από τα θύματα εντοπίζονται στις βόρειες πολιτείες Χιματσάλ Πραντές, Ουταραχάντ, Ουτάρ Πραντές, Τζαμού και Κασμίρ και Παντζάμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India.

Στη βόρεια πολιτεία του Χιματσάλ Πραντές, ξαφνικές πλημμύρες το Σαββατοκύριακο είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί μία γέφυρα και να παρασυρθούν από τα νερά αρκετά σπίτια, ενώ οι αρχές χρησιμοποίησαν ελικόπτερα για να σώσουν ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε δρόμους και γέφυρες.

Δρόμοι στις βόρειες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Παντζάμπ, του Δελχί και του Ουταραχάντ, πλημμύρισαν. Σε ορισμένες περιοχές, τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποίησαν βάρκες για να σώσουν ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Παρακαλούμε μείνετε μέσα στα σπίτια σας γιατί αναμένεται εντονότερη βροχόπτωση τις επόμενες 24 ώρες», είπε ο επικεφαλής υπουργός του Χιματσάλ Πραντές, Σούχβιντερ Σινγκ Σούκου, σε έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργά την Κυριακή.

Δρόμοι σε πολλά μέρη του Δελχί μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθώς έπεσαν 153 χιλιοστά βροχής, η μεγαλύτερη βροχόπτωση σε μια μέρα τον Ιούλιο τα τελευταία 40 χρόνια.

Πολλές περιοχές στο Χιματσάλ Πραντές δέχθηκαν βροχοπτώσεις ενός μήνα σε μια μέρα το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του μετεωρολογικού τμήματος.

Το Δελχί, το Παντζάμπ και το Χιματσάλ Πραντές έχουν λάβει μέχρι στιγμής 112%, 100% και 70% περισσότερες βροχοπτώσεις από το μέσο όρο στην τρέχουσα περίοδο των μουσώνων που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου.

Το μετεωρολογικό τμήμα της Ινδίας είχε προβλέψει περισσότερες βροχές σε μεγάλες περιοχές της βόρειας Ινδίας τις επόμενες ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 40χρονου για ενδοοικογενειακή βία- «Κρεμάστηκα από το μπαλκόνι»

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Νέες επιθέσεις σε πλοία ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα