ΑΘΗΝΑ
05:24
|
01.12.2023
Συνεχίζονται οι επιθέσεις-διώξεις κατά πιστών και οι καταλήψεις ναών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται το μπαράζ επιθέσεων σε ναούς και πιστούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που παραμένει στο στόχαστρο του καθεστώτος του Κιέβου, με αιχμή που συγκεντρώνει τα πυρά τη Μονή Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Τα βλέμματα σήμερα στράφηκαν στον Ναό της Παναγίας «Καιόμενη Βάτος», στην πόλη Νετισχίν της περιφέρειας Χμελνίτσκι, όπου πιστοί και ιερείς εκδιώχθηκαν από ομάδα ατόμων που εισέβαλαν στον Ναό με ουκρανικές σημαίες και ναζιστικά συνθήματα, υπό το αδιάφορο βλέμμα – αν όχι και με τη συμμετοχή -των αστυνομικών αρχών.

Με γελοίες κατηγορίες εις βάρος ιερέων οι επιθέσεις σε ναούς συνεχίστηκαν και σε άλλα σημεία της χώρας.

Στις 6.30 το πρωί, άγνωστοι με αστυνομική συνοδεία παραβίασαν με κόφτες και βαριοπούλες τη θύρα του Καθεδρικού Ναού της Μεταμόρφωσης στην Μπέλα Τσέρκβα και εισέβαλαν στον Ναό.

Με επικεφαλής τον Νικολάι Γκοπάινιτς, «ιερέας» της μερικώς αναγνωρισμένης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, οι εισβολείς απαγόρευσαν στους πιστούς να μπουν στον ναό και τους απομάκρυναν χρησιμοποιώντας βία και σπρέι πιπεριού.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που έγινε προσπάθεια κατάληψης της εκκλησίας, η πρώτη ήταν στις 5 Ιουλίου και ήταν ανεπιτυχής καθώς οι ενορίτες υπερασπίστηκαν τον χώρο.

Αυτή τη φορά όμως τα κατάφεραν με τον επίσκοπο της «εθνικιστικής» Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Ιβάν Ζόρια να πανηγυρίζει για νίκη επί των «υποστηρικτών του ρωσικού κόσμου».

«Σήμερα το πρωί, ο Αρχιερέας Νικολάι Γκοπαίνιτς, και εκπρόσωποι της επισκοπής, μαζί με αξιωματικούς επιβολής του νόμου, έφτασαν στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης για να μπουν επιτέλους σε αυτόν, αφαιρώντας τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν από υποστηρικτές του Ρωσικού κόσμου», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράσινο φως από τον Μπλίνκεν για την συνέχιση του πολέμου στη Γάζα

Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση ομήρων-Νέα παράταση της ανακωχής

Η επιστολή του Κασσελάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Σίγησε η φωνή των The Pogues, Σέιν ΜακΓκόουαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα