ΑΘΗΝΑ
19:18
|
01.05.2024
Σοβαρή καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων από αξιωματικό του 549 Τάγματος Εθνοφυλακής Σύμης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία παραβίασης των προσωπικών δεδομένων στρατιωτών από αρμόδιο αξιωματικό του 549 Τάγματος Εθνοφυλακής Σύμης.

Με την πρόφαση για δημοσίευση φωτογραφιών εντός του στρατοπέδου ο εν λόγω αξιωματικός φέρεται να διέταξε στελέχη του να ελέγξουν τα κινητά όλων των στρατιωτών και όταν δεν ικανοποιήθηκε από τα αποτελέσματα του ελέγχου, φέρεται να πήρε ο ίδιος στα χέρια του κινητά στρατιωτών και άρχισε να τα ψάχνει μόνος του. 

Αναλυτικά η καταγγελία του δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

Αδιανόητα πράγματα για άλλη μια φορά στο 549 ΤΕ. 

Αρμόδιος Αξιωματικός του 549 ΤΕ, προφασιζόμενος “πληροφορία που ήρθε από ψηλά”, διέταξε αναφορά Τάγματος και στη συνέχεια διέταξε τα στελέχη να ελέγξουν τα κινητά των στρατιωτών, επειδή όπως λέει δημοσιεύουν φωτογραφίες εντός του στρατοπέδου. 

Αφού τα στελέχη έκαναν τον έλεγχο, ο ίδιος Αρμόδιος Αξιωματικός, μη ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα, πήρε στα χέρια του κινητά στρατιωτών και άρχισε μόνος του να ψάχνει τις προσωπικές φωτογραφίες των συνφάνταρων, γράφοντας στα παπούτσια του την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 

Δεν έψαχνε στα social media, αλλά στα προσωπικά αρχεία των στρατιωτών.

Καταγγέλλουμε καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων μας και Απαιτούμε την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;

“Η πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και η επεξεργασία αυτών επιτρέπεται μόνο με εισαγγελική άδεια , αφού ο εισαγγελέας ελέγξει αν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις”. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προφανώς και δεν μπορεί να πρόλαβε ο εισαγγελέας να πάρει τέτοιο αίτημα, να το μελετήσει και να δώσει άδεια. Οφείλει λοιπόν ο στρατιωτικός εισαγγελέας να παρέμβει και να ελέγξει την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και σε περίπτωση που όντως συνέβη, να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του αρμόδιου αξιωματικού “.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στον Ελληνικό Στρατό που έδωσε την άδεια πραγματοποίησης τηλεοπτικής εκπομπής μέσα σε μονάδα!

Γιατί όμως το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο πηγαίνει σε μια κατά περίπτωση χρήση των κινητών στα στρατόπεδα, απαγορεύοντας τα μόνο στους φαντάρους;

Γιατί πολύ απλά δεν θέλει να υπάρχουν αποδείξεις της Αυθαιρεσίας και του Αυταρχισμού των Αξιωματικών, των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στην χακί καθημερινότητα μας και των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε.

Είναι χαρακτηριστική η τελευταία καταγγελία των συνφάνταρων που υπηρετούν στο 549 ΤΕ: 

Απαιτούμε την παρέμβαση της Ταξιαρχίας, της ΑΣΔΕΝ και του ΓΕΣ.

Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό καθώς υπήρξε άθλια παραβίαση του Συντάγματος και των Δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους φορείς του εργατικού κινήματος και τις συλλογικότητες υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους φαντάρους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα