ΑΘΗΝΑ
18:58
|
27.04.2024
Ο καγκελάριος Σολτς μίλησε για «αξιοσημείωτο» βήμα από πλευράς της αυστραλιανής κυβέρνησης και έκανε λόγο για «πολύ σημαντική» βοήθεια στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αυστραλία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως στέλνει ιπτάμενο ραντάρ και 100 μέλη του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού της στη Γερμανία, από όπου θα συμβάλουν στην υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Το αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, αναγνώρισης, επιτήρησης, προειδοποίησης και ελέγχου αποστολών θα συνεισφέρει στην επίβλεψη του πολυεθνικού ανεφοδιασμού της Ουκρανίας. Πρόκειται για E-7A Wedgetail, που θα παραμείνει στη Γερμανία για έξι μήνες και θα επιχειρεί στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Την ανάπτυξη του AWACS ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι έπειτα από συνάντηση του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο. Ο τύπος βασίζεται στο Boeing 737 και η ακτίνα δράσης τους είναι γνωστό πως ξεπερνά τα 7.000 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για «σημαντική συμβολή», είπε ο κ. Αλμπανίζι, ευχαριστώντας τη γερμανική κυβέρνηση για τη φιλοξενία του αεροσκάφους και των Αυστραλών στρατιωτικών.

Η Αυστραλία, παρότι δεν ανήκει στο NATO, συνεργάζεται στενά με τη Συμμαχία και με τη Γερμανία. Ο καγκελάριος Σολτς μίλησε για «αξιοσημείωτο» βήμα από πλευράς της αυστραλιανής κυβέρνησης και έκανε λόγο για «πολύ σημαντική» βοήθεια στην Ουκρανία.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Αυστραλία ανακοίνωνε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, αξίας 110 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 67,5 εκατ. ευρώ), που συμπεριλάμβανε περίπου 70 τεθωρακισμένα οχήματα Bushmaster, 28 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113, 14 οχήματα ειδικών επιχειρήσεων, 28 φορτηγά μεσαίου μεγέθους κ.ά. είδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα