ΑΘΗΝΑ
06:19
|
28.04.2024
Εγκληματικές οι συνθήκες δουλειάς όταν πυρώνει η άσφαλτος, λέει το Σωματείο Εργαζομένων στην e-food.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι μέσα στον καύσωνα και να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων της e-food Αττικής, το οποίο απέστειλε σχετική επιστολή προς την εταιρεία, το υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

«Την βδομάδα που ήδη διανύουμε η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα επικρατεί καύσωνας. Οι εργαζόμενοι διανομείς θα είναι εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς. Με ευθύνη του υπουργείου και της κυβέρνησης ακόμα δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό ζήτημα, που αποτελεί πάγιο αίτημα των διανομέων που το διεκδικούν χρόνια τώρα με κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα σωματεία», σημειώνει στην επιστολή. 

«Η εταιρία να μην συνεχίσει την διανομή και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των διανομέων οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Και όλα αυτά την ώρα που η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στην διανομή της e-food είναι πλέον μια πραγματικότητα. Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι απαιτούμε από την εταιρία να διακόψει τη διανομή για όσο επικρατεί καύσωνας χωρίς απώλεια του ημερομισθίου και των ασφαλιστικών εισφορών, και αντίστοιχη αποζημίωση απώλειας εισοδήματος για τους συναδέλφους που εργάζονται με το καθεστώς freelance. Απαιτούμε από την εταιρεία να συμμορφωθεί ακόμα και με την ίδια τη μελέτη επαγγελματικού κινδύνου που έχει συντάξει ως υποχρέωση της», προσθέτει. 

Το Σωματείο απαιτεί:

  • Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας να απαγορευτεί στους εργοδότες να απασχολούν διανομείς σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομισθίου, των ασφαλιστικών εισφορών και χωρίς αντικατάσταση ημερών τακτικής άδειας και με αντίστοιχη αποζημίωση στους εργαζόμενους με καθεστώς freelancer.
  • Mε ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ να διενεργηθούν άμεσα έλεγχοι σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας, χορήγηση απαραίτητων προμηθειών για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης για όλες τις εργάσιμες μέρες (δροσερό νερό κλπ)
  • Εξασφάλιση κατάλληλων χώρων για διαλείμματα. Τακτικότερα διαλείμματα κατά την διάρκεια της εργασιακής μέρας.
  • Να εκδοθεί άμεσα η κοινή υπουργική απόφαση που εκκρεμεί εδώ και 2 χρόνια για το καθορισμό των ΜΑΠ και των προδιαγραφών για την ασφάλεια των οχημάτων.
  • Ένταξη των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα