ΑΘΗΝΑ
22:19
|
01.05.2024
Αναμενόμενη η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών μετά την μεταστροφή Ερντογάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από τη χθεσινή υπαναχώρηση Ερντογάν, η Ουγγαρία, η μόνη άλλη χώρα που δεν έχει ακόμα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έστειλε σήμερα θετικό μήνυμα μέσω του υπουργού Εξωτερικών της, κάνοντας λόγο για απλά «τεχνικό ζήτημα».

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: η κυβέρνηση στηρίζει τη σύνδεση της Σουηδίας με το ΝΑΤΟ, για αυτό παρουσιάσαμε την πρόταση για αυτό το θέμα στη Βουλή πριν από πολλούς μήνες. Το κλείσιμο της διαδικασίας επικύρωσης είναι απλώς τεχνικό ζήτημα», ανέφερε ο Πέτερ Σιγιάρτο μέσω Facebook προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Την αλλαγή στάσης είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, εκφράζοντας την στήριξή του στην αίτηση της Σουηδίας, υποσχόμενος «καμία επιφύλαξη» σε περίπτωση αλλαγής της θέσης της Άγκυρας

Να σημειωθεί ότι το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ολοκλήρωσε την έκτακτη καλοκαιρινή του σύνοδο την Παρασκευή, δεν αποκλείεται όμως να συνέλθει εκ νέου τις επόμενες ημέρες για να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα