ΑΘΗΝΑ
18:05
|
07.05.2024
Το σπάνιο για την πόλη χιόνι έγινε μάλλον ευπρόσδεκτο από τους κατοίκους του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της Νότιας Αφρικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής είδε χθες χιόνι για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

«Είδαμε για τελευταία φορά τέτοιου είδους καιρικές συνθήκες το 2012», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πουσελέτσο Μοφοκένγκ της Νοτιοαφρικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (SAWS).

Ένας άλλος μετεωρολόγος της Νοτιοαφρικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο Γουέιν Βέντερ, δήλωσε στην Daily Maverick ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χιόνισε δεν αποτελούν κάτι ιδιαίτερο ή πρωτόγνωρο και δεν οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Νωρίτερα, η SAWS εξέδωσε προειδοποιήσεις για απειλητικές για τη ζωή χιονοπτώσεις σε τμήματα του Ανατολικού Ακρωτηρίου και της Κουαζούλου-Νατάλ.

«Υπάρχει απειλή για τη ζωή και κίνδυνος υποθερμίας εάν δεν υπάρξει μέριμνα», προειδοποίησε χθες η μετεωρολογική υπηρεσία, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν ζεστοί, αν και η θερμοκρασία έχει έκτοτε ανέβει στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Το σπάνιο για την πόλη χιόνι έχει ενθουσιάσει πολλούς ντόπιους, με κάποιους να εκφράζουν τη χαρά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάτοικοι στο Γιοχάνεσμπουργκ το περιέγραψαν ως «μαγικό», «μεγάλο πράγμα» και «υπέροχο ξεκίνημα της εβδομάδας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στη Νότια Αφρική

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα