ΑΘΗΝΑ
11:38
|
21.05.2024
Σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο, το Πεκίνο περιμένει τον Πούτιν στο τρίτο φόρουμ της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη-ένας Δρόμος» που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τη Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρο της Άνω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, είπε ότι το Πεκίνο ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Οκτώβριο του 2023.

Όπως είπε ο Αντρέι Ντενίσοφ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κίνα από το 2013 ως το 2022, σε ανταποκριτή του TASS, «κατά τη συνάντηση με τη Βαλεντίνα Ιβάνοβνα Ματβιένκο, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ότι η κινεζική πλευρά ετοιμάζεται για μια επίσκεψη του Ρώσου προέδρου τον Οκτώβριο προκειμένου να συμμετάσχει στο Τρίτο Φόρουμ “Μία Ζώνη-ένας Δρόμος”».

Τον Μάρτιο, ο Σι βρέθηκε στη Ρωσία για κρατική επίσκεψη κατά την οποία κάλεσε τον Πούτιν στην Κίνα.

Η Ματβιένκο επισκέπτεται την Κίνα από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας Τσάο Λε-τζί και στη συνέχεια με τον Σι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Στο εδώλιο για το ακροδεξιό σχέδιο πραξικοπήματος

Γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό της Ελλάδας

ΚΚΕ: Πρόκληση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για το μετρό Θεσσαλονίκης

Μόσχα: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τη νομιμότητα του ΔΠΔ, αλλά τη χρησιμοποιούν εναντίον των εχθρών τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα