ΑΘΗΝΑ
18:54
|
03.05.2024
Λήγει η προθεσμία διαπραγμάτευσης των συμβολαίων των ηθοποιών, οι οποίοι έχουν ήδη ψηφίσει για απεργία μέσα από το σωματείο τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκπρόσωποι του σωματείου ηθοποιών SAG-AFTRA των ΗΠΑ συμφώνησαν αργά την Τρίτη να καλέσουν έναν ομοσπονδιακό μεσολαβητή για να προσπαθήσει να σφυρηλατήσει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής με τα στούντιο του Hollywood και να αποφύγει μια δεύτερη ταυτόχρονη απεργία στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

Τα 160.000 μέλη του SAG-AFTRA, του μεγαλύτερου συνδικάτου του Hollywood, έχουν εγκρίνει μια απεργία εάν δεν επιτευχθεί νέα εργασιακή συμφωνία πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Το Writers Guild of America, το σωματείο των σεναριογράφων, βρίσκεται σε απεργία από τις αρχές Μαΐου.

Σε μια δήλωση αργά την Τρίτη, το SAG-AFTRA είπε ότι τηρεί την προθεσμία της Τετάρτης και ότι θα «εξαντλήσει κάθε δυνατή ευκαιρία να κάνει μια συμφωνία».

«Ωστόσο, δεν είμαστε σίγουροι ότι οι εργοδότες έχουν πρόθεση να διαπραγματευτούν για μια συμφωνία», ανέφερε η δήλωση.

Το SAG-AFTRA απαιτεί υψηλότερη αποζημίωση στην εποχή των διαδικτυακών πλατφορμών ροής περιεχομένου καθώς και διασφαλίσεις σχετικά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αστέρες του κλάδου, όπως η Τζένιφερ Λόρενς και η Μέριλ Στριπ, έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την εργασία τους εάν οι ηγέτες των συνδικάτων δεν καταλήξουν σε μια «μεταμορφωτική συμφωνία».

Την Τρίτη, το SAG-AFTRA είπε ότι η Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), η ομάδα που διαπραγματεύεται για λογαριασμό των στούντιο, «έχει καταχραστεί την εμπιστοσύνη μας και έχει βλάψει τον σεβασμό που τρέφουμε για αυτούς σε αυτή τη διαδικασία».

Το σωματείο είπε ότι πηγές είχαν διαρρεύσει το αίτημα για μεσολαβητή στον Τύπο πριν ενημερωθούν οι διαπραγματευτές του SAG-AFTRA.

«Δεν θα χειραγωγηθούμε από αυτό το κυνικό τέχνασμα για να δημιουργήσουμε μια παράταση όταν οι εταιρείες είχαν περισσότερο από αρκετό χρόνο για να κάνουν μια δίκαιη συμφωνία», ανέφερε το συνδικάτο.

Ένας εκπρόσωπος του AMPTP, το οποίο εκπροσωπεί τη Walt Disney Co, τη Netflix Inc και άλλα μεγάλα στούντιο, δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του πρακτορείου Ρόιτερς για σχολιασμό.

Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνταν σε μια δύσκολη στιγμή για τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης που υφίστανται πίεση από τη Wall Street να κάνουν τις επιχειρήσεις ροής κερδοφόρες.

Η Disney, η Comcast Corp, η NBCUniversal και η Paramount Global έχασαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τη ροή περιεχομένου το πιο πρόσφατο τρίμηνο. Η άνοδος της ροής περιεχομένου έχει επίσης διαβρώσει τα έσοδα από τηλεοπτικές διαφημίσεις καθώς το παραδοσιακό τηλεοπτικό κοινό συρρικνώνεται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Boeing mafia;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα