ΑΘΗΝΑ
11:16
|
11.05.2024
Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ έφεραν τη στρατιωτική υποδομή πιο κοντά στα σύνορά μας, δημιουργώντας απαράδεκτες απειλές, σημειώνει ο Ανατόλι Αντόνοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κοινό ανακοινωθέν της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, επιβεβαιώνει την αντιρωσική στάση της Συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και την ετοιμότητά της να προωθήσει περισσότερα στρατεύματα κοντά στα ρωσικά σύνορα, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ.

«Χωρίς υπερβολή, η Ρωσία προσδιορίζεται ως η κύρια απειλή για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Όλοι οι πόροι του μπλοκ έχουν ριχτεί στον αγώνα κατά της χώρας μας. Οι αμυντικοί εργολάβοι επωφελούνται από τον υβριδικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Ουάσιγκτον ενώ οι απλοί πολίτες στις δυτικές χώρες πληρώνουν γι’ αυτόν. Λίγοι νοιάζονται για τη μοίρα των Ουκρανών, τους οποίους έσπρωξαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε ένα σφαγείο», τονίζει ο Ρώσος διπλωμάτης, όπως αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στο κανάλι της στο Telegram.

«Μένουμε έκπληκτοι από την παραποίηση της αλήθειας, η οποία χρησιμοποιείται από τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο Κορυφής για να δικαιολογήσουν την επιθετική τους πολιτική κατά της Ρωσίας. Οι εχθροί μας χωρίς κανένα στοιχείο προσπαθούν να μας ρίξουν την ευθύνη για την κρίση της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας. Κάποτε -και πάλι- προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την υπόσχεση που δόθηκε στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, στα σύνορά μας, δημιουργώντας απαράδεκτες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημειώνει ο Α. Αντόνοφ.

«Η συνάντηση στο Βίλνιους απέδειξε την πρόθεση της Συμμαχίας να συνεχίσει να συγκεντρώσει όλο και περισσότερα στρατεύματα στα ρωσικά σύνορα. Δεν θα υποχωρήσουμε. Οι επιθετικές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν θα υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη της Ρωσίας για την ορθότητα των ενεργειών της. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όλοι οι στόχοι της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης θα επιτευχθούν πλήρως», καταλήγει ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έντι Ράμα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αυριανή επίσκεψή του

Νορβηγία: Απόδοση ευθυνών για την επίθεση Ισραηλινών ακροδεξιών στην έδρα του UNRWA

Υπέρ των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ψήφισε η Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να δώσει περισσότερα δικαιώματα στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα