ΑΘΗΝΑ
15:05
|
11.05.2024
«Λείψανο του ψυχρού πολέμου», το ΝΑΤΟ, επιδιώκει να επεκταθεί στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, αναφέρει η διπλωματική αποστολή της Κίνας στην Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως λείψανο του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ έχει διαπράξει πολλά παραπτώματα. Το Πεκίνο αντιτίθεται στην επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού,

Το Πεκίνο θα υποστηρίξει σθεναρά την κυριαρχία του και θα αντιταχθεί αποφασιστικά σε οποιαδήποτε προέλαση του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε η διπλωματική αποστολή της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε απάντηση στο ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ που κυκλοφόρησε μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους.

«Η Κίνα θα υπερασπιστεί σθεναρά την κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά της συμφέροντα, αντιτιθέμενη αποφασιστικά στην προέλαση του ΝΑΤΟ προς την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», επεσήμανε η κινεζική αποστολή, προσθέτοντας ότι «όλες οι ενέργειες που βλάπτουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Κίνας θα αντιμετωπιστούν με ισχυρή απάντηση».

Σχολιάζοντας το τμήμα του ανακοινωθέντος της Συνόδου που ου περιγράφει την Κίνα ως μια σημαντική πρόκληση για τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Συμμαχίας, το Πεκίνο σημειώνει ότι «αγνοεί βασικά γεγονότα, διαστρεβλώνει τις θέσεις και την πολιτική του Πεκίνου και σκόπιμα δυσφημεί την Κίνα».

«Ως απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ έχει διαπράξει πολλά παραπτώματα», σημειώνει η ανακοίνωση, «ωστόσο, συνεχίζει να μεταθέτει την ευθύνη σε άλλες χώρες, παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές τους υποθέσεις, υποδαυλίζοντας αντιπαραθέσεις και επιδεικνύοντας ακραία υποκρισία».

Από την πλευρά τους, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης εξαπολύσουν σήμερα επιθέσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ, με την Global Times να δημοσιεύει ένα άρθρο που κατηγορεί την Συμμαχία ότι αποτελεί «το τσεκούρι, το δόρυ και το φτυάρι της Ουάσιγκτον» και ότι είναι η «πηγή του πολέμου» όπου κι αν πάει.

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να αποσύρει αμέσως το μαύρο χέρι που έχει απλώσει προς την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», αναφέρει το άρθρο, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες χώρες στην Ασία «όχι μόνο δεν καλωσορίζουν τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αλλά την βλέπουν σαν ένα τρομερό τέρας που πρέπει να κρατηθεί μακριά με κάθε κόστος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κυβέρνηση του Ιράκ ζητά επίσημα τη λήξη της αποστολής του ΟΗΕ στη Βαγδάτη

Ρώσοι πεζοναύτες ετοιμάζονται να διασχίσουν τον Δνείπερο

Μητσοτάκης στον Alpha: Μεγάλη αξία δόθηκε στην επίσκεψη του Έντι Ράμα

Έντι Ράμα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αυριανή επίσκεψή του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα