ΑΘΗΝΑ
15:51
|
02.05.2024
Φρέσκο δροσερό νερό όλοι μπορούμε να βάλουμε στους δρόμους για τα ζωάκια. Είναι στοιχειώδης ανθρωπιά να μην τα ξεχάσουμε αυτές τις μέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ας φροντίσουμε όλοι μας για δοχεία, λεκάνες και μπολ με νερού για τα αδέσποτα ζωάκια που ζουν στους δρόμους τις ημέρες του καύσωνα.

Οχυρώνεται η χώρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα που αναμένεται να χτυπήσει, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος που μπορεί να ελλοχεύουν οι ασφυκτικά υψηλές θερμοκρασίες που βρίσκονται προ των πυλών.

Σε αυτό το κλίμα, οι φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών, εφοδιάζουν τους πολίτες με οδηγίες για την προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, προκειμένου αυτά να μην υποφέρουν από την ζέστη διαρκείας που θα πλήξει την χώρα.

Πρώτα και κύρια, γίνεται έκκληση στους πολίτες να αφήσουν δροσερό νερό έξω από τα σπίτια τους για τα τετράποδα που κυκλοφορούν στις γειτονιές, αλλά και να μην τα ενοχλούν εάν έχουν βρει ένα πολυπόθητο καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος. Σημειώνεται, πως για την παροχή νερού για τα αδέσποτα ζώα, τοποθετώντας ποτίστρες, αλλά και σκιερών σημείων, έχει προνοήσει μια σειρά δήμων ανά τη χώρα, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών κοινοποιώντας τα έκτακτα μέτρα, κάνει εξίσου έκκληση σε κάθε δήμο να μεριμνήσει «για την διαρκή και ανεμπόδιστη πρόσβαση, σε φρέσκο και δροσερό νερό, των ζώων συντροφιάς που διαβιούν στα δημοτικά καταφύγια της χώρας».

Καλεί τις δημοτικές αρχές «να τοποθετήσουν ποτίστρες στα κεντρικά σημεία των Δήμων καθώς και σε αυτά που παρατηρείται αυξημένη διέλευση αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

«Ταυτόχρονα, παρακαλούμε όπως επιτραπεί η παραμονή σε δημόσιες υπηρεσίες αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε περίπτωση που αυτά αναζητήσουν προστασία από τον καύσωνα», σημειώνει το υπουργείο, ενώ δίνει εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να εντείνουν τις έρευνες για εντοπισμό αλυσοδεμένων ζώων που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό και δροσερό σημείο.

Είναι στοιχειώδης ανθρωπιά να μην τα ξεχάσουμε αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα