ΑΘΗΝΑ
14:56
|
17.06.2024
Επώνυμη επιστολή στον Άρειο Πάγο από ποδοσφαιρικό παράγοντα, φέρεται να ανοίγει τις πύλες της διαπλοκής στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια σοβαρή καταγγελία για στημένα παιχνίδια στην Super League 1 προστέθηκε στη δικαστική έρευνα για το διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Όπως αναφέρει το dikisports.blogspot.com, επιστολή με στοιχεία εστάλη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο πέντε πρόεδροι ΠΑΕ της Super League στοιχημάτιζαν σε στημένα ματς των ομάδων τους.

Ο συντάκτης της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ποδοσφαιρικός παράγοντας και οι καταγγελίες του αφορούν στην προηγούμενη ποδοσφαιρική σεζόν.

Σύμφωνα με το dikisports.blogspot.com, στην επιστολή, που είναι επώνυμη, καταγγέλλεται ότι δύο πρόεδροι ΠΑΕ στοιχημάτισαν από κοινού στον μεταξύ τους αγώνα. Μάλιστα περιορίστηκαν στο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου που είχε ευρύ σκορ.

Επίσης, άλλο πρόσωπο, πρόεδρος και ιδιοκτήτης ΠΑΕ, φέρεται να στοιχημάτισε δύο φορές, και μάλιστα επιτυχώς, στην ήττα της ομάδας του.

Τέλος, ,σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο ακόμα αθλητικοί παράγοντες  στοιχημάτισαν μέσω των κωδικών του κυκλώματος σε αποτελέσματα των ομάδων τους που διαμορφώθηκαν στα τελευταία λεπτά των αγώνων. 

Η επιστολή αναμένεται να συσχετισθεί με τις έρευνες της Eurojust, της Interpol, της Εισαγγελίας Αθηνών και της Οικονομικής Αστυνομίας που αφορούν το διεθνές σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού στο οποίο εμπλέκονται ομάδες από τουλάχιστον πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο της Interpol για στημένους αγώνες έχει μπει επίσης η Αυστρία, ενώ έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή και από τις αρχές της Σουηδίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας.

Όσο αφορά στην Ελλάδα, η Interpol σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές έως τώρα διερευνούσε περιπτώσεις παράνομου στοιχηματισμού στην Super League 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τον περασμέο μήνα, χρηματοδότης ομάδας της Super League 2 ανακρίθηκε και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Κατασχέθηκε πάντως το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα «δέσουν» κάποια από τις υποθέσεις που είναι ανοιχτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι της Εθνικής

EURO 2024: Στη μάχη σήμερα Αυστρία και Γαλλία

Όταν ο Γκάρι έκλεψε τη Γιούντιτ

Με τρεις αγώνες συνεχίζεται το EURO 2024

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα