ΑΘΗΝΑ
00:55
|
03.05.2024
Γάλλοι και Παλαιστίνιοι φίλοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ για την απέλαση της συγγραφέα, αγωνίστριας της λιβανικής αντίστασης και υπέρ του παλαιστινιακού λαού, Σούχα Μπεσάρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάλλοι και Παλαιστίνιοι φίλοι καταγγέλλουν ότι η ελληνική κυβέρνηση απέλασε στον Λίβανο, το βράδυ της Τρίτης 11/7, πιθανώς κατόπιν διαβήματος του Ισραήλ, την ελβετικής υπηκοότητας Σούχα Μπεσάρα, συγγραφέα, γνωστή αγωνίστρια της λιβανικής αντίστασης και υπέρ του παλαιστινιακού λαού, που συνέλαβε, βασάνισε και φυλάκισε επί αρκετά χρόνια ο ισραηλινός στρατός προτού την απελευθερώσει.

Η Μπεσάρα συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και απελάθηκε στον Λίβανο παρά την ελβετική της υπηκοότητα, με επίκληση τον χαρακτηρισμό της από τις υπηρεσίες μη κατονομασθείσας χώρας της Ε.Ε. ως «απειλής για την Ευρώπη»!!!

Η Σούχα ζει επί πολλά χρόνια στη Γενεύη με τον άντρα της και τα παιδιά της και έχει βρεθεί πολλές φορές στο Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Λιβάνου κατήγγειλε έντονα τη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών και καλεί τα ευρωπαϊκά κινήματα και κόμματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς την αγωνίστρια. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα