ΑΘΗΝΑ
23:41
|
02.05.2024
«Οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δημιουργούν κινδύνους άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία», τονίζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρηνική απειλή χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την προμήθεια από τη Δύση μαχητικών αεροσκαφών F-16 που είναι ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα, στις δυνάμεις του Κιέβου.

Σε συνέντευξή του στην Lentra.ru, ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης ανέφερε ότι τα σχέδια των ΗΠΑ να μεταφέρουν F-16 στην Ουκρανία, αποτελούν μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, προσθέτοντας ότι η Μόσχα έχει ήδη ενημερώσει τις πυρηνικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία πως δεν μπορεί να αγνοήσει την ικανότητα αυτού του τύπου μαχητικών αεροσκαφών να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και δεν προτίθεται να δεχθεί τις όποιες διαβεβαιώσεις τους περί του αντιθέτου.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, οι στρατιώτες μας δεν πρόκειται να αναζητήσουν εάν κάθε συγκεκριμένο αεροσκάφος αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα όχι», υπογράμμισε τονίζοντας ότι η Μόσχα θα θεωρήσει το ίδιο το γεγονός ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τέτοια συστήματα «ως απειλή από τη Δύση στην πυρηνική σφαίρα».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε το γεγονός ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δημιουργούν κινδύνους άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία με όσες καταστροφικές συνέπειες αυτό θα έχει».

«Οι όροι για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία ορίζονται σαφώς στο Στρατιωτικό μας Δόγμα. Είναι γνωστές και δεν θα τις επαναλάβω για άλλη μια φορά», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα