ΑΘΗΝΑ
23:52
|
27.04.2024
Και το μπαλάκι της πανεπιστημιακής αστυνομίας συνεχίζεται...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που η κυβέρνηση «μαδάει τη μαργαρίτα» σχετικά με την κατάργηση ή όχι της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε «ευθαρσώς», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, υπέρ της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.
Μετά τον Νότη Μηταράκη που μίλησε για κατάργηση, τη διαρροή Μαξίμου και τη δήλωση Μαρινάκη ότι δεν καταργείται και τη δήλωση Μητσοτάκη χθες, στον ΣΚΑΪ, για επανασχεδιασμό του ρόλου της, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε: «Λέω ευθαρσώς ότι πρέπει να υπάρχει Πανεπιστημιακή Αστυνομία».


«Πρέπει να υπάρχει η αστυνομία στα πανεπιστήμια. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι τα παιδιά κινδυνεύουν από άτομα ακόμα και με ποινικούς», πρόσθεσε.
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
Σχετικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ είπε πως «ο πρωθυπουργός έχει κάνει τα πάντα την τελευταία τετραετία να προστατεύσει τα κεκτημένα μας και να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας».


Καύσωνας


Ο Βασίλης Κικίλιας επέστησε την προσοχή των πολιτών για το επερχόμενο κύμα καύσωνα.
«Δεν νοείται αμέλεια αυτές τις μέρες, όταν όλοι γνωρίζουν τι καύσωνας έρχεται στη χώρα. Κάπνισμα μελισσιών, μπάρμπεκιου και καύσεις. Τα πρόστιμα θα αυστηροποιηθούν, έχω ζητήσει από την υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου να φέρει σχετική πρόταση», είπε μεταξύ άλλων.
Ο ίδιος υπογράμμισε τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει για την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών και τα δάση, αλλά και το κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που απαιτεί η κατάσβεση μιας πυρκαγιάς με εναέρια μέσα.
«Την επόμενη εβδομάδα, εκτός από τον καύσωνα, θα ανέβει και η ένταση των ανέμων, που σημαίνει ότι ξηραίνεται η κατώτερη ατμόσφαιρα, ξεραίνονται τα φυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιάς» είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να προσέχουμε, όλοι να τηρούμε τους κανόνες. Βεβαίως το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενισχυθεί, και τα πτητικά του μέσα επίσης, ενώ έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο.
Τέλος, επισήμανε ότι καθώς η κλιματική κρίση εξελίσσεται, οι φυσικές καταστροφές, ως απότοκο των ακραίων καιρικών φαινομένων, είναι αναπόφευκτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα