ΑΘΗΝΑ
17:50
|
28.04.2024
«Λένε ότι στέλνουν πυραύλους ξοδεύοντας δισεκατομμύρια γιατί είναι καλοί και αλτρουιστές, αλλά τα παιδιά του Ντονμπάς βομβαρδίζονται εδώ και 8 χρόνια και κανείς δεν μιλά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γκράφιτι μεγάλων διαστάσεων σε κτίριο της Μαριούπολης αποτύπωσε ο Ιταλός καλλιτέχνης δρόμου Jorit (Ciro Cerullo) σε ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό του Ντονμπάς, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Το γκράφιτι, στην πρόσοψη ενός κτιρίου εννέα ορόφων, απεικονίζει ένα κορίτσι που κλαίει, με κόκκινα σαν αίμα δάκρυα να τρέχουν στα μάγουλά του.

Κοινοποιώντας το γκράφιτι μέσα από τον λογαριασμό του στο Istagram, ο Jorit, γνωστός ως «ο Ιταλός Banksy», αναρωτήθηκε: «Τι πρέπει να γίνει με αυτά τα οκτώ εκατομμύρια Ρώσους που παραμένουν στο έδαφος της Ουκρανίας;». Δίνει δύο απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση, την πρώτη από την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο – «Πρέπει να τους ρίξουμε μια πυρηνική βόμβα» και την άλλη από τον πρώην πρόεδρο Πιότρ Ποροσένκο, ο οποίος είπε: «Τα παιδιά μας θα πάνε στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία τους, ενώ τα παιδιά τους θα μένουν σε υπόγεια».

Μια μέρα νωρίτερα, ο Jorit έγραψε: «Μας είπαν ψέματα για το Βιετνάμ, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τα Βαλκάνια, μας εξαπάτησαν στη Λιβύη και τη Συρία. Τώρα, έχω τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μας λένε ψέματα για το Ντονμπάς».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jorit (@jorit)

«Μην εμπιστεύεστε αυτούς που μας κάνουν διαλέξεις για την ηθική. Τα χέρια τους είναι στο αίμα μέχρι τους αγκώνες», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η πραγματικότητα στη Μαριούπολη είναι εντελώς αντίθετη από αυτή που παρουσιάζουν από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

«Η αντίσταση που έπρεπε να υποστηρίξουμε είναι αυτή του λαού του Ντονμπάς που αγωνίζεται εδώ και 8 χρόνια για να απελευθερωθεί από ένα καθεστώς, αυτό του Κιέβου που δεν έχει τίποτα το δημοκρατικό. Δεν είναι παρά ένα βρώμικο παιχνίδι για οικονομικά συμφέροντα. Μας λένε ότι στέλνουν πυραύλους ξοδεύοντας δισεκατομμύρια ευρώ γιατί είναι καλοί και αλτρουιστές, αλλά τα παιδιά του Ντονμπάς βομβαρδίζονται εδώ και 8 χρόνια και κανείς δεν μιλά. Για αυτούς τους ανθρώπους κάποια παιδιά είναι πιο ίσα από άλλα», τονίζει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα