ΑΘΗΝΑ
05:27
|
16.07.2026
Η σύγκρουση στη γειτονική χώρα θα διαρκέσει πολύ και η ουγγρική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για αυτό, εκτίμησε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα δημιουργούσε παγκόσμιο πόλεμο, επομένως οι σύμμαχοι δικαίως απέφυγαν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα στη σύνοδο κορυφής τους στο Βίλνιους, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν την Παρασκευή στο Kossuth Radio .


«Αν είχαμε προσθέσει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, αυτό θα είχε προκαλέσει άμεσο πόλεμο», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ουγγαρίας. Ωστόσο, στη Δύση εξακολουθούν να επικρατούν εχθρικά αισθήματα υπέρ της συνέχισης της ουκρανικής σύγκρουσης, είπε.
«Οι κάτοικοι στη Δύση θέλουν τον πόλεμο» στην Ουκρανία, είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι «οι Ουκρανοί είναι επιθετικοί» καθώς απαιτούν συνεχώς κάτι για τον εαυτό τους. Ως εκ τούτου, υπέθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, η σύγκρουση στη γειτονική χώρα θα διαρκέσει πολύ και η ουγγρική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για αυτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα