ΑΘΗΝΑ
19:44
|
06.05.2024
Οι εργαζόμενοι σε κεντρική αποθήκη όπλων προχωρούν σε νέα απεργία τη Δευτέρα με μισθολογικά αιτήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε αποθήκη όπλων του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, είναι πιθανόν να περιπλέξει την παράδοση πυραύλων Storm Shadow και Brimstone στην Ουκρανία, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Mirror, επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι της αποθήκης όπλων που βρίσκεται στη Σκωτία προχώρησαν σε απεργία, χθες Παρασκευή, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις και σκοπεύουν να κηρύξουν νέα απεργία τη Δευτέρα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της αποθήκης πυρομαχικών που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργία από τότε που κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1943.

Καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι αυτή από την οποία οι πύραυλοι Storm Shadow και Brimstone στέλνονται στην Ουκρανία, αν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν μακροπρόθεσμα, ενδέχεται να επηρεάσουν τις προμήθειες πυραύλων στην Ουκρανία.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έχει λάβει «μέτρα έκτακτης ανάγκης», αναφέρει η εφημερίδα, προκειμένου η διαδικασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα