ΑΘΗΝΑ
03:27
|
19.05.2024
Η Μόσχα καταδικάζει αποφασιστικά τα σχέδια του Κιέβου για επίθεση κατά των ρωσικών πυρηνικών σταθμών που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρηνική καταστροφή, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα καταδικάζει αποφασιστικά τα σχέδια του Κιέβου να χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές μεθόδους κατά των ρωσικών πυρηνικών σταθμών που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρηνική καταστροφή μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη, δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

H Ρωσίδα διπλωμάτης εξέδωσε αυτή τη δήλωση μετά από επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην πόλη Κουρτσάτοφ όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ (NPP).

«Καταδικάζουμε αποφασιστικά τα σατανικά σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει ενεργά τρομοκρατικές μεθόδους κατά των ρωσικών πυρηνικών σταθμών, που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας πυρηνική καταστροφή στην Ευρώπη. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και την ηγεσία του ΔΟΑΕ [Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας] και τον ΟΗΕ να δώσουν μεγάλη προσοχή στην ανεύθυνη συμπεριφορά του Κιέβου και να την καταδικάσουν σθεναρά», είπε η Ζαχάροβα.

Το καθεστώς του Κιέβου έχει μπει στον δρόμο της τρομοκρατίας και ο πιθανός στόχος της πρόκλησης με drone της Ουκρανίας στις 14 Ιουλίου ήταν ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ, είπε η διπλωμάτης.

«Στις 14 Ιουλίου, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε και εξερράγη στην πόλη Κουρτσάτοφ στην περιοχή Kursk όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του Κουρσκ. Χάρη στην καλά συντονισμένη επιχείρηση των δυνάμεων αεράμυνας που προστατεύουν τον σταθμό, κρίσιμες τοποθεσίες δεν υπέστησαν ζημιές. Κανείς δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο, ο πιθανός στόχος της νέας πρόκλησης της Ουκρανίας ήταν ακριβώς το NPP, το οποίο μαρτυρεί και πάλι ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει μπει στον δρόμο της χρήσης μεθόδων πυρηνικής τρομοκρατίας», είπε η διπλωμάτης.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ, Ρομάν Σταροβόιτ, δήλωσε στις 14 Ιουλίου ότι την περασμένη νύχτα ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε στην πόλη Κουρτσάτοφ όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο του Κουρσκ. Η έκρηξη του drone κατέστρεψε την πρόσοψη και τα παράθυρα μιας πολυκατοικίας, χωρίς να τραυματιστεί κανείς από την επίθεση. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι κάθε φορά τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αποδεικνύουν την υψηλή τους αποτελεσματικότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα