ΑΘΗΝΑ
14:27
|
06.05.2024
Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την Αθήνα. Βελτιωμένη η εικόνα σήμερα λέει ο δήμαρχος Νάξου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή το μεσημέρι σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Κεραμωτή της Νάξου και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

Το μέτωπο που ξέσπασε στην Κεραμωτή πήρε διπλή κατεύθυνση βόρεια της Απειράνθου και νότια της Κεραμωτής, ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από χθες και με την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ευελπιστεί ότι η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λιανός είπε ότι η φωτιά «έχει οριοθετηθεί» κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρά την αναμενόμενη ενίσχυση των ανέμων, η φωτιά θα ελεγχθεί πλήρως

Χθες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με οχήματα από Πάρο και Σύρο, ενώ έφτασε στο νησί και ένα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδιναν όλο το βράδυ μάχη με τις φλόγες αναμένεται να ενισχύσουν σήμερα 33 πυροσβέστες που αναμένονται αεροπορικώς από την Αθήνα, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά έχουν αναχωρήσει 14 πυροσβέστες με οχήματα. Επίσης, από τη Σύρο κινητοποιήθηκε μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Παράλληλα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι φλόγες, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, κινούνται αυτή τη στιγμή μεταξύ Κεραμωτής και Κινίδαρου ενώ μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σέρρες: 14χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για συστηματικό βιασμό

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα