ΑΘΗΝΑ
10:13
|
02.05.2024
Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ακυρώσει 39 δισ. δολάρια φοιτητικό χρέος για περισσότερους από 804.000 δανειολήπτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ακυρώσει 39 δισεκατομμύρια δολάρια φοιτητικό χρέος για περισσότερους από 804.000 δανειολήπτες, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Παιδείας, περιγράφοντας την ανακούφιση ως αποτέλεσμα μιας «διόρθωσης» στα σχέδια αποπληρωμής βάσει εισοδήματος (IDR), μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι δανειολήπτες θα είναι επιλέξιμοι για συγχώρεση εάν έχουν πραγματοποιήσει είτε 20 είτε 25 χρόνια μηνιαίων πληρωμών IDR, ανέφερε το υπουργείο. Το πρόγραμμα IDR περιορίζει τις απαιτήσεις πληρωμής για δανειολήπτες χαμηλότερου εισοδήματος και συγχωρεί το υπόλοιπο τους μετά από καθορισμένο αριθμό ετών.

«Αυτοί οι δανειολήπτες θα ενταχθούν στα εκατομμύρια των ανθρώπων στους οποίους η κυβέρνησή μου έχει παράσχει ανακούφιση τα τελευταία δύο χρόνια – με αποτέλεσμα την ανακούφιση δανείων άνω των 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πάνω από 3 εκατομμύρια δανειολήπτες υπό τη διακυβέρνησή μου», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση.

Το υπουργείο είπε ότι η ανακούφιση αντιμετωπίζει αυτό που περιέγραψε ως «ιστορικές ανακρίβειες» στον αριθμό των πληρωμών που πληρούν τις προϋποθέσεις για συγχώρεση σύμφωνα με τα σχέδια IDR.

«Για πάρα πολύ καιρό, οι δανειολήπτες έπεφταν στις ρωγμές ενός κατεστραμμένου συστήματος που απέτυχε να παρακολουθεί με ακρίβεια την πρόοδό τους προς τη συγχώρεση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Μιγκέλ Καρντόνα.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα ακολουθήσει νέα μέτρα για την παροχή ελάφρυνσης φοιτητικών δανείων στους Αμερικανούς αφού το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε το σχέδιό του να ακυρώσει χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει μια ρυθμιστική διαδικασία «θέσπισης κανόνων» για να συνεχίσει το σχέδιο ανακούφισης δανείου ύψους 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Η σχετικά μικρότερη ελάφρυνση της Παρασκευής εμπίπτει σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα προσαρμογής του αριθμού πληρωμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν τον Απρίλιο του 2022, ανέφερε το υπουργείο.

Σε δήλωσή της, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις είπε ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να διασφαλίσει ότι οι Αμερικανοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στη υψηλής ποιότητας μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς να αναλάβουν το βάρος του μη διαχειρίσιμου χρέους φοιτητικού δανείου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα