ΑΘΗΝΑ
11:24
|
03.05.2024
Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, βάσει των δεσμεύσεων που υπάρχουν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του προγράμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παράταση της προθεσμίας για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε, σήμερα Σάββατο, το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, βάσει των δεσμεύσεων που υπάρχουν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ 2014-2020 και Ταμείο Ανάκαμψης) του προγράμματος.

Επίσης, μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου πρόκειται να παραμείνει ανοιχτεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων (https://exoikonomo2023.gov.gr ) του προγράμματος «Εξοικονομώ 2023». 

Το νέο Πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το RePower, με συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία διατίθενται 60 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Στόχος του «Εξοικονομώ 2023», είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες για κάθε κατοικία που θα ενταχθεί, ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα