ΑΘΗΝΑ
04:34
|
04.05.2024
Ο Πούτιν δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ραμαφόσα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια για τις ρωσικές εξαγωγές στο πλαίσιο της συμφωνίας σιτηρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια για τις ρωσικές εξαγωγές στο πλαίσιο της συμφωνίας σιτηρών, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου το Σάββατο, όπως μεταδίδει το TASS.

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου με πρωτοβουλία της νοτιοαφρικανικής πλευράς, διευκρίνισε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

«Κατά τη συζήτηση για το πακέτο συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι οι δεσμεύσεις που επισφραγίζονται στο αντίστοιχο μνημόνιο Ρωσίας-ΟΗΕ για την άρση των εμποδίων στην εξαγωγή ρωσικών τροφίμων και ορυκτών λιπασμάτων παρέμειναν ανεκπλήρωτες. Επιπλέον, ο κύριος στόχος της συμφωνίας, συγκεκριμένα, η αποστολή σιτηρών σε άπορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της αφρικανικής ηπείρου, δεν έχει υλοποιηθεί», ανέφερε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, μετά τις συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα