ΑΘΗΝΑ
00:08
|
07.05.2024
Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν τις κεντρικές περιοχές της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες στη Νότια Κορέα, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν τις κεντρικές περιοχές, μεταδίδει το BBC.

Μια τρίτη μέρα βροχοπτώσεων προκάλεσε κατολισθήσεις και υπερχείλιση ενός μεγάλου φράγματος στην κεντρική επαρχία Βόρεια Τσουνγκτσόνγκ.

Η ισχυρή βροχόπτωση βύθισε δρόμους, παρέσυρε αυτοκίνητα και διατάραξε τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Άλλοι 14 άνθρωποι αγνοούνται και χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα περισσότερα θύματα αναφέρθηκαν από την επαρχία Βόρεια Γκιεονγκσάνγκ, που προκλήθηκαν από κατολισθήσεις στην ορεινή περιοχή που κατέστρεψαν σπίτια.

Σπίτια «παρασύρθηκαν ολόκληρα» στις πιο σοβαρά πληγείσες περιοχές, είπε ένας υπάλληλος έκτακτης ανάγκης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-Σου ζήτησε από τον στρατό να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης.

Οι αρχές λένε ότι 19 αυτοκίνητα βυθίστηκαν σε μια υπόγεια σήραγγα στην κεντρική επαρχία Τσουνγκτσόνγκ – προκαλώντας φόβους ότι ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν από διάφορες τοπικές κυβερνήσεις.

Περίπου 6.400 κάτοικοι απομακρύνθηκαν όταν το φράγμα Goesan άρχισε να υπερχειλίζει περίπου στις 06:30 τοπική ώρα το Σάββατο (21:30 GMT την Παρασκευή), μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ορισμένα χωριά με χαμηλό υψόμετρο κοντά στο φράγμα, καθώς και πολλοί από τους δρόμους που τα συνδέουν, λέγεται ότι βυθίστηκαν, αφήνοντας ορισμένους κατοίκους εγκλωβισμένους στα σπίτια τους.

Η Korail, ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας της χώρας, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των αργών αμαξοστοιχιών και ορισμένων τρένων bullet, και είπε ότι άλλα δρομολόγια τρένων bullet θα διακοπούν.

Αργά την Παρασκευή, ένα τρένο εκτροχιάστηκε στο Βόρειο Τσουνγκτσόνγκ μετά από κατολίσθηση που έριξε χώμα και άμμο στις γραμμές.

Ένας μηχανικός τραυματίστηκε στο περιστατικό, αλλά το τρένο δεν μετέφερε επιβάτες εκείνη τη στιγμή.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κορέας προβλέπει περισσότερες βροχοπτώσεις έως την Τετάρτη την επόμενη εβδομάδα. Προειδοποίησε ότι οι καιρικές συνθήκες αποτελούν «σοβαρό» κίνδυνο.

Οι ακραίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Ενώ πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στις πλημμύρες, οι επιστήμονες λένε ότι η θέρμανση της ατμόσφαιρας που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή καθιστά πιο πιθανές τις ακραίες βροχοπτώσεις. Όσο πιο ζεστή γίνεται, τόσο περισσότερη υγρασία μπορεί να κρατήσει η ατμόσφαιρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα