ΑΘΗΝΑ
07:14
|
21.05.2024
Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από πυρκαγιά σε μια φτωχή γειτονιά της πόλης-λιμάνι του Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από πυρκαγιά σε μια φτωχή γειτονιά της πόλης-λιμάνι του Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.

Σύμφωνα με το BBC, ένα άτομο είναι γνωστό ότι έχασε τη ζωή του από την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στον άτυπο οικισμό της οδού Κένεντι νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να βρεθούν κι άλλα πτώματα.

Το βίντεο δείχνει τα στρεβλωμένα υπολείμματα κυματοειδούς σιδήρου που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των παράγκων ανάμεσα στα συντρίμμια που σιγοκαίνονται.

Διακρίνονται άνθρωποι που προσπαθούν να σώσουν τα υπάρχοντά τους.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστή. Ωστόσο, ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ξεκίνησε όταν δύο άτομα, που έπιναν, τσακώθηκαν.

Ένας εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού της Νότιας Αφρικής το περιέγραψε ως καταστροφή και εκτίμησε ότι περίπου 1.000 παράγκες μπορεί να έχουν καταστραφεί, αφήνοντας περίπου 3.000 ανθρώπους άστεγους.

Ο Σιγιαμπόνγκα Χλατσγουάγιο είπε στον ιστότοπο ειδήσεων eNCA ότι ο Ερυθρός Σταυρός μοίραζε ζεστά γεύματα, στρώματα και κουβέρτες στους πληγέντες και έκανε έκκληση στο κοινό για περισσότερες δωρεές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα