ΑΘΗΝΑ
09:01
|
07.05.2024
Ο σουδανικός στρατός κατηγόρησε το Σάββατο τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης ότι στόχευσαν ένα νοσοκομείο και σκότωσαν 5 ανθρώπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σουδανικός στρατός κατηγόρησε το Σάββατο τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) ότι στόχευσαν ένα νοσοκομείο και σκότωσαν πέντε ανθρώπους, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

«Συνεχίζοντας την παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και όλων των κανόνων πολέμου, οι αντάρτικες πολιτοφυλακές στόχευσαν σήμερα με drone τα επείγοντα του στρατιωτικού νοσοκομείου στο Ομντουρμάν, σκοτώνοντας πέντε ασθενείς και τραυματίζοντας 22, κυρίως πολίτες», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η δήλωση ανέφερε ότι το νοσοκομείο, στην πολυπληθέστερη πόλη του Σουδάν, κοντά στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, εξυπηρετεί πολίτες και στρατιωτικούς και είχε γίνει στόχος των RSF πολλές φορές στο παρελθόν.

Το Σουδάν έχει καταστραφεί από συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των RSF από τον Απρίλιο, σε μια σύγκρουση που έχει σκοτώσει περίπου 3.000 πολίτες και έχει τραυματίσει χιλιάδες, σύμφωνα με τοπικούς γιατρούς.

Αρκετές συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που μεσολάβησαν μεσολαβητές της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ μεταξύ των αντιμαχόμενων αντιπάλων απέτυχαν να τερματίσουν τη βία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) εκτιμά ότι σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω της σύγκρουσης στο Σουδάν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Σουδάν μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη εμφύλιο πόλεμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πούτιν: Ορκίζεται Πρόεδρος για 5η φορά

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γάζα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καρπωθούν τα γεωπολιτικά οφέλη της συνεχιζόμενης επίθεσης

Λάρισα: 41χρονος μαχαίρωσε τον αδερφό του και τον φίλο του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα