ΑΘΗΝΑ
06:11
|
01.03.2024
Ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών κ. Γενηδούνιας καταγγέλλει, ότι δεν υπάρχουν επόπτες και ζητά να βρεθούν λύσεις άμεσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις πλάτες των εργαζομένων στηρίζεται αποκλειστικά το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και οι υπηρεσίες του, αφού η τεχνογνωσία των ίδιων και οι ανάγκες της δουλειάς τους έχουν φέρει σε ρόλο «πολυεργαλείου» στα τρένα, καθώς όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας, τα οργανικά κενά σε άλλα πόστα τους αναγκάζουν να καλύπτουν τρύπες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Σωματείου, οι μηχανοδηγοί έχουν καταλήξει να πρέπει να ελέγχουν τους εαυτούς τους εν ώρα εργασίας, ως προς το τεχνικό και υπηρεσιακό κομμάτι ενός δρομολογίου, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι επόπτες για να κάνουν τη δουλειά. Και αυτό καθίσταται δυνατό, λέει, μόνο επειδή οι εργαζόμενοι γνωρίζουν «σπιθαμή προς σπιθαμή την υποδομή και προστατεύουν τον σιδηρόδρομο».

Και επειδή «στενεύουν τα περάσματα», γράφει ο Κώστας Γενηδούνιας, οι πάντα παρόντες εργαζόμενοι ζητούν από τους υπεύθυνους «λύσεις και όχι επιστολές γεμάτες ειρωνεία σε όσους καταγράφουν τα προβλήματα», ούτε και για «μειώσεις ταχυτήτων που μεταφέρουν την ευθύνη σε εμάς τους μηχανοδηγούς», συμπληρώνει. Και εκτός από λύσεις η διοίκηση οφείλει να δώσει επιτέλους και «εξηγήσεις», τονίζει.

Η ανάρτηση του Κώστα Γενηδούνια

«Στενεύουν τα περάσματα …. Κάπου εδώ ο ΟΣΕ να βγάλει ένα δημόσιο ευχαριστώ στους επαγγελματίες, που έχουν μάθει σπιθαμή προς σπιθαμή την υποδομή και προστατεύουν τον σιδηρόδρομο. Που εκπαιδεύονται αυστηρά και με πειθαρχία γιατί τίποτα δεν πρέπει να μένει στην τύχη. Από Δευτέρα τα σπουδαιότερα γιατί 4 χρόνια τώρα χιονίζει- κλείνει ο σιδηρόδρομος , βρέχει- προβλήματα , κάνει ζέστη – προβλήματα. Οι εργαζόμενοι όμως είναι παρόντες σε όλες τις συνθήκες και απαιτούν ΛΥΣΕΙΣ από τους υπεύθυνους. Όχι επιστολές γεμάτες ειρωνεία σε όσους καταγράφουν τα προβλήματα και συνεχείς οδηγίες για μειώσεις ταχυτήτων που μεταφέρουν την ευθύνη σε εμάς τους μηχανοδηγούς , σε ένα περιβάλλον που είμαστε απροστάτευτοι αλλά και που ο ελεγχόμενος, δηλαδή ο ΟΣΕ , ελέγχει τον εαυτό του. Ακόμα και για τον κλιματισμό, που ειχαμε σημαντικά θέματα, κάποιοι οφείλουν εξηγήσεις. Καλό βράδυ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 10 τα παιδιά στη Γάζα που πέθαναν από πείνα και δίψα

Γάζα: Σφαγή 112 πεινασμένων Παλαιστινίων έξω από το νοσοκομείο αλ Σίφα

Πού δρουν οι περισσότερες συμμορίες ανηλίκων

Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά του μακελειού στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα