ΑΘΗΝΑ
04:00
|
21.05.2024
Τέσσερα τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς στη χώρα, το μεγαλύτερο εκτυλίσσεται στην Αττική. Προσαγωγή ενός αλλοδαπού για τη φωτιά στο Νέο Κουβαρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην προσαγωγή ενός ύποπτου αλλοδαπού προέβησαν σήμερα οι αρχές σε σχέση με τη φωτιά στον Κουβαρά σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε μετά τις 6.00 το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Τόνισε πως είναι σε εξέλιξη τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα που αποτεφρώνουν δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες και κατοικίες, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είναι αυτή που εκδηλώθηκε στο Νέο Κουβαρά και στο Πάνιο Όρος.

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τέσσερις μεγάλες δασικές πυρκαγιές εκ των οποίων δύο στην Αττική σε Νέο Κουβαρά, Δερβενοχώρια καθώς και στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στο Καμάρι Βοιωτίας» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πως η κατάσταση στον Νέο Κουβαρά είναι «πολύ βελτιωμένη» καθώς δίνουν μάχη με τις φλόγες 210 πυροσβέστες και 68 οχήματα, 10 αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα. Συμμετέχουν επίσης και 20 άτομα από ΓΕΕΘΑ και 4 φουσκωτά από λιμενικό σώμα που περιπολούν σε περιοχή Παλαιάς Φώκαιας.

Υπάρχει επίσης μεγάλος ο αριθμός εθελοντών αλλά και ισχυρές δυνάμεις ΕΛ.ΑΣ, ΕΚΑΒ, και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόσθεσε πως όλες οι δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για περιορισμό της πυρκαγιάς, μεταξύ αυτών 150 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μεταξύ των οποίων και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αρτοποιός, η πυρκαγιά στην Αττική κάλυψε 12 χλμ σε δύο ώρες και εκδόθηκαν από το μεσημέρι τουλάχιστον τέσσερα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως 6 μποφόρ δημιουργώντας στροβιλισμούς και εμπόδια στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για τη φωτιά στη Βοιωτία, είπε μεταξύ άλλων πως έχουν αναπτυχθεί στη μάχη του πύρινου μετώπου 30 υδροφόρα πυροσβεστικά, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Καλλιθέα Λουτρακίου.

Στα Δερβενοχώρια συμμετέχουν στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου 80 πυροσβέστες, 7 αεροσκάφη,4 ελικόπτερα.

Εξήγησε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένα άτομα. Προειδοποίησε πως από εδώ και μπρος οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι για πυρκαγιές σε όλη τη χώρα καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ανέφερε τέλος πως συνεχίζεται η σύσκεψη στο κέντρο διαχείρισης Κρίσεων και αξιωματούχων και στελεχών των υπουργείων Άμυνας, Προστασίας Πολίτη και Εσωτερικών, παρουσία των αρμόδιων υπουργών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και σκόνη

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα